Sarastus-yhtye konsertoi Hyvinkään kirkossa la 25.9. kello 18

14.9.2021 15.07

SARASTUS on kolmen ammattimuusikon muodostama yhtye, joka esiintyy Hyvinkään kirkossa lauantaina 25.9. kello 18-20. Konsertti on osa seurakuntaviikkoa.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Sarastus on saanut paljon positiivista palautetta tekemistään konserteista.

Sarastuksen ohjelmisto koostuu mm. kansanlauluista, afroamerikkalaisista spirituaaleista, keskiaikaisista ortodoksi- ja katolilaislauluista, jazzillisista kappaleista, balladeista, rytmillisistä kappaleista, instrumentaaleista sekä improvisoiduista äänimaisemista.

Säveltäjäniminä mm. Charles Ives, Edward Vesala, Oskar Merikanto ja Heikki Sarmanto. Mukana myös Kristiina Olannon omia kappaleita.

Yhtyeen instrumentaatio on mielenkiintoinen ja monipuolinen sisältäen mm. puhallinsoittimia saksofonista erilaisiin huiluihin. Muusikoiden vapaa improvisaatio luo kiinnostavia jännitteitä yhtyeen musiikkiin.

Yhtyeen ensimmäinen cd-levy "Sarastus" ilmestyi 2013 ja sai paljon kiitettäviä arvioita lehdistössä.

Sarastus-yhtye on esiintynyt ympäri Suomea kymmenissä kirkoissa sekä festivaaleilla, mm. Keravan jazzfestivaaleilla ja Kalottijazzissa.

Yhtyeen korkeatasoista muusikkoutta, herkän intuitiivista yhteissoittoa, improvisaatiota sekä intensiivisiä, omaperäisiä tulkintoja kappaleista on kiitelty ainutlaatuisiksi. Usein kuultu kommentti konsertin jälkeen on ”Tällaista ei kuule missään muualla”.

Laulukielenä Sarastuksella on mm. suomi, englanti, karjala, kreikka, latina.

Yhtye on juuri levyttänyt uuden albumin, joka julkaistaan vielä tämän vuoden puolella.

Sarastus-yhtyeen muusikot:
Kristiina Olanto – laulu
Harri Taittonen – piano
Jorma Tapio – saksofonit,bassoklarinetti, huilu, bassohuilu, puuhuilu ja perkussiot

Lisää infoa löytyy yhtyeen kotisivuilta www.sarastus.weebly.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä