Uutislistaukseen

Hiljaisuuden Ystävät ry juhlistaa lokakuussa hiljaisuutta

7.10.2021 15.41

HILJAN PÄIVÄÄ VIETETÄÄN PERJANTAINA 8.10. --- Hiljaisuuden Ystävät ry juhlistaa lokakuussa hiljaisuutta ja 35-vuotista taivaltaan hiljaisuuden asialla

Hiljaisuus on elämäntapa, joka juurruttaa ihmisen oikeansuuntaiseen toimintaan. Hiljan päivä 8.10. on hyvä päivä pohtia hiljaisuuden voimaa.

Parhaimmillaan se on dynaaminen ja toimintaa suuntaava voima, ei pelkkää vetäytymistä tai lepoa. ”Hiljaisuus on kasvattaja, joka ohjaa ihmisiä eteenpäin ja oikaisee kurssia. Hiljaisuus oikoo sielun ryhtiä ja auttaa suuntautumaan oikeaan ja antaa voiman toimia”, summaa Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen egyptiläisen erämaaisän ajatuksia 300-luvulta. Leppänen on Hiljaisuuden Ystävät ry:n puheenjohtaja.

Hiljaisuuden Ystävät -yhdistyksen perustava kokous pidettiin 22.10.1986 retriittien ystävien kesken. Nyt 35 vuotta myöhemmin hiljaisuuden kaipuu on yhtä ajankohtaista. Hengellinen etsintä on moninaistunut.

Kulttuurisen murroksen keskellä yhdistyksellä on sen alkuajoilta periytyvä erityinen tehtävä: vaalia ihmisten sieluja vierauden tunnolta ja olemisen irrallisuudelta. Työ toteutuu rukoushiljaisuudesta nousevaa hengellistä elämää edistämällä.

Mihin hiljaisuutta tarvitaan? Elämme taitekohdassa, jossa kestävän elämäntavan kysymykset nousevat esiin. Ympäristökysymykset, kuluttaminen, arvot, vuorovaikutus ja vastuu… miten toimin ja miksi?

Hyvät päätökset nousevat usein hiljaisuudesta, kuunnellen ja kuulostellen. ”Yhdessä voimme etsiä yhteyttä Jumalaan, toisiimme sekä kokonaisvaltaisesti maahan, luontoon ja maailmaan. Toivon, että osaamme viisaasti vaalia perintöämme, avautua toistemme elämänkysymyksille ja tuoda kristillisen perinteen aarteita tähän päivään”, Mari Leppänen linjaa.

Hiljaisuus on ikiaikaista ja nykyaikaista. Hiljaisuus koskettaa jokaista. Hiljaisuudesta lähdemme ja hiljaisuuteen palaamme. Toiset etsivät hiljaisuudesta turvaa ja toiset väistävät sitä. Hiljaisuus puhuu kullekin tavallaan, omalla kielellä. Hyvä hiljaisuus myös lohduttaa. Se voi yhdistää ihmisiä toisiinsa yli ajan ja paikan rajan.