Uutislistaukseen

Tiedote lasten iltapäiväkerhotoimintaan liittyvästä somepäivityksestä

20.1.2022 09.49

Hyvinkään seurakunnan iltapäiväkerhojen arkitoiminnasta on sosiaalisessa mediassa välitetty kuvamateriaaleja, joissa näkyy lapsia kasvosuojat päässä leikkimässä rokotustilannetta. Näistä kuvista on aiheutunut paljon pahaa mieltä ja myös väärinymmärrystä. Pahoittelemme tapahtunutta. 

Seurakunnan iltapäiväkerhojen toiminnassa noudatetaan samoja ohjeita ja suosituksia kuin Keusoten alueen kaikessa muussakin iltapäiväkerhotoiminnassa. Näissä ohjeissa on koululaisia koskeva suositus käyttää kasvomaskeja. Iltapäiväkerhojen toimintaa koordinoi Hyvinkään kaupunki ja ohjeistus on yhteinen kaikille eri toimijoille. Kasvomaskien käytöstä lapsen kohdalla päättää lapsi itse yhdessä huoltajansa kanssa. Seurakunnan tehtävänä on pitää tarjolla kasvosuojia halukkaille. Lapsia eikä aikuisia ei pakoteta niitä käyttämään. Pienempien lasten päiväkerhotoiminnassa kasvosuojaa ei lapsilla käytetä.

Esillä olleet kuvat ovat tilanteesta, jossa lapset ovat leikkimässä rokotustilannetta. Leikki on lasten itse keksimä ja kehittämä ja se on lasten luonnollinen tapa käsitellä ympäröivän todellisuuden asioita. Kerhohetkeen mahtuu monenlaista erilaista toimintaa ja esimerkiksi kerhotoiminnassa ulkoillaan paljon ja lasten leikit alkavat ja loppuvat lasten omaehtoisen toiminnan mukaisesti. 

Hyvinkään seurakunta kiittää saadusta palautteesta. Pahoittelemme kuvista aiheutunutta mielipahaa. Julkisena toimijana seurakunta noudattaa viranomaisohjeistuksia eri rajoituksiin liittyen. Lasten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja vapaa leikki on toiminnassa keskeistä eivätkä lapset ole väline rokotuksiin tai rajoitusten tarpeellisuuteen liittyvissä aikuisten maailman keskusteluissa. 

Lisätietoja asiaan liittyen antavat varhaiskasvatuksen ohjaaja Anna-Mari Tukeva, puh. 040 559 6327,  anna-mari.tukeva@evl.fi ja vt. kirkkoherra Virpi Koivisto, puh. 040 5479 615, virpi.koivisto@evl.fi