Apua ja tukea 

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa.

Päivystävä pappi: 019 456 1222 klo 9-17

Perheneuvonnan (Pappilankatu 14) ajanvaraus: 040 181 3128 (ma klo 9-11 ja to klo 9-11). Yhteydenottopyynnön voi jättää tekstiviestinä sekä sähköpostitse: perheneuvonta.hyvinkaa@evl.fi

Koulutyöstä vastaava pappi: 0400 843 241 

Diakoniatyön päivystysvastaanoton ajanvaraus: katso tiedot alla


Diakoniatyö

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset. Diakonian palvelut ovat kaikkien Hyvinkäällä kirjoilla olevien asukkaiden käytettävissä. Palvelut ovat ilmaisia; osa retkistä ja leireistä on maksullisia. Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia ja vain asiakkaan kirjallisen luvan perusteella voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä yhteistyötahoihin.

Oletko menettänyt läheisen ihmisen?

Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan. Lue lisää sururyhmistä täällä. 

Ajanvaraus diakoniatyöntekijän vastaanotolle


ajanvarausnumerossa 019 4561 250 seuraavina aikoina:

maanantaisin klo 14 - 17

tiistaisin klo 13 - 16

torstaisin klo 10 - 13


Jos ajanvaraus ei syystä tai toisesta onnistu soittamalla, voit käydä varaamassa tapaamisajan diakoniatoimisto NesTorissa osoitteessa Suokatu 6 (Kelan talon alakerta). Parhaiten tavoitat työntekijän sieltä edellä mainittuina vastaanottoaikoina.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

kaksi ihmistä toinen auttaa toista pitäen kädestä