Hyvinkään kirkon urut

Musiikkitoiminta

Musiikki on Jumalan luomislahja, se on mukana lähes kaikessa seurakunnan toiminnassa. Musiikilla on tärkeä merkitys hengellisessä elämässä yhteyden luojana ja lohduttajana. Laulaen ja soittaen voimme myös ilmaista iloa tai surua sekä viedä evankeliumia eteenpäin. Seurakunnan muusikot musisoivat ja säestävät yhteistä laulua messuissa ja monissa seurakunnan tapahtumissa.

Musiikki mukana vauvasta vaariin

Seurakunta tarjoaa monipuolista musiikkitoimintaa kaiken ikäisille. Musiikin polkua kulkien saat elämääsi rikastuttavaa sisältöä. Kaikki seurakunnan musiikkitoiminta on ilmaista. Katso lisää toiminnasta ja mukaan tulosta ryhmien omilta välilehdeltä.  

 • Kirkkomuskariryhmiä sylivauvoille ja taaperoille aikuisen kanssa
 • Musamuksut 3-6 vuotiaille
 • Lapsikuoro alakouluikäisille
 • Nuorisokuoro yläkoulu ja lukioikäisille
 • Kuvastus rippikoulun käyneille nuorille
 • Voice of Wonders nuorille aikuisille
 • Pikajuna musiikkikerho kehitysvammaisille
 • Valon Säde aikuisille
 • Kirkkokuoro aikuisille
 • Vehkojan kuoro aikuisille
 • Yhteen ääneen! Yhteislaulutilaisuudet ihan kaiken ikäisille

Kevään 2023 musiikkiprojektit 

Vakituisen viikkotoiminnan lisäksi seurakunnassa on mahdollista osallistua musiikkitoimintaan lyhytjänteisesti, ns. projektimuotoisesti. 

Taizén tunnelmaa -kuoro

Taizé on kylä Etelä-Burgundissa, Ranskassa. Taizéssa toimii ekumeeninen luostariyhteisö, johon kuuluu nykyisin noin 100 veljeä. Yhteisö on tullut tunnetuksi kauniista rukouslauluistaan, joita kristityt laulavat eri puolilla maailmaa. Laulut ovat yksinkertaisia ja lyhyitä, joita toistetaan useamman kerran. Kristillisen uskon ydinasioihin keskittyvät sanat vaikuttavat laulajan koko olemukseen rauhoittaen ja laskeutuen ymmärryksen tasolta sydämen rukoukseksi. Laulujen kerrotaan synnyttävän iloa ja rauhaa, joka jää soimaan sydämen hiljaisuuteen, keskelle arkeamme. 

Tule mukaan projektiryhmään, joka toteuttaa Taizé musiikkiin perustuvan iltamessun Vanhassa kirkossa sunnuntaina 30.4 klo 18. Ryhmä harjoittelee messun musiikin moniäänisesti laulaen ja sopii hyvin myös kuorolauluharrastuksen aloittamista harkitseville. Laulukieli on suomi, harjoituskertoja kolme. Ryhmää ohjaa Kaarina Savonen. Ilmoittautuminen tästä linkistä ennen ensimmäistä kokoontumista.

Taizén tunnelmaa -kuoron harjoitukset Vanhassa kirkossa

 • Harjoitus su 16.04.2023 klo 15.00 - 16.30
 • Harjoitus su 23.04.2023 klo 15.00 - 16.30
 • Harjoitus su 30.04.2023 klo 16.30 - 17.30
 • Taizé-messu Vanhassa kirkossa su 30.04.2023 klo 18.00

Virsikirjan lisälehdillä -lauluillat

Virsikirjamme sai tähdennystä kaikkiaan 79 uuden virren verran adventtina 2016 käyttöönotettujen lisälehtien myötä. Aivan uutukaisten laulujen joukossa on myös vanhoja tuttuja hengellisiä lauluja, joita ei aikaisemmin virsikirjassa ollut. Näitä ovat esimerkiksi ”Maan korvessa kulkevi” (virsi 971) ja ”Oi ihmeellistä armoa” Amazing grace (virsi 932). Tässä toukokuussa toteutettavassa sarjassa lauletaan niin tuttuja kuin uusiakin lisälehden virsiä keskiviikkoisin Vanhassa kirkossa. Joka kerralla mukana säveltäjävieras kertomassa omasta uudesta virrestään. Lauluillat ovat avoimia kaikille, ei edellytä sitoutumista tai ilmoittautumista.

Virsikirjan lisälehdillä -lauluillat Vanhassa kirkossa

 • ke 17.5.2023 klo 18 vieraana säveltäjä, pianisti Timo Alakotila
 • ke 24.5.2023 klo 18 vieraana säveltäjä, kitaristi Markku Perttilä
 • ke 31.5.2023 klo 18 vieraana säveltäjä, kanttori Sirkku Rintamäki

Konsertit

Seurakunnan kirkot ja tilat ovat suosittuja konsertin järjestämispaikkoja. Mikäli haluat tarjota konserttiasi seurakunnalle tai järjestää konsertin seurakunnan tiloissa, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen konsertit.hyvinkaa@evl.fi.

Konserttikäytössä Hyvinkään kirkon kirkkosalissa on 640 istumapaikkaa.

Tilojen vuokrahinnat ovat:

Hvinkään kirkko 

 1. pääsymaksullinen tilaisuus 1860€
 2. vapaaehtoinen pääsymaksu 930€
 3. ilmaistilaisuus 460€

Vanha kirkko, Kytäjän kirkko ja Vehkojan monitoimisali

 1. pääsymaksullinen tilaisuus 745€
 2. vapaaehtoinen pääsymaksu 375€
 3. ilmaistilaisuus 185€

Muut srk:n salit

 1. pääsymaksullinen tilaisuus 465€
 2. vapaaehtoinen pääsymaksu 235€
 3. ilmaistilaisuus 115€

Konserttien julisteet pyydetään toimittamaan pdf-muodossa osoitteeseen konsertit.hyvinkaa@evl.fi

Tehtyäsi tilavarauksen konsertista ole hyvä ja ilmoita konsertin viestintätiedot täyttämällä tämä lomake.

Ota yhteyttä

Johtava kanttori

Olen musiikkityötä johtava kanttori, musiikkiväen esimies ja musiikkityön yhteyshenkilö. Työhöni kuuluu monenlaista organisointia, mutta myös musisointia. Tutkiskelen mielelläni ilmiöitä ja elämän ihmetyksiä. Mottoja kulkee matkassa monia, tässä muutama: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", "Elämän tarkoitus on ikävän karkoitus" ja "Niin kuin päiväs, niin on voimas".
 

Musiikkityöntekijä

Olen musiikkityöntekijä ja toimin hyvin laaja-alaisesti yhteistyössä eri työmuotojen kanssa. 

Mottoni on : Kaikki käy paitsi pienet kengät. 

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen Pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on päätyöni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa kristinuskosta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Tule mukaan seuraamaan kirkkomuskarin menoa instagramista; @laurajapaavo_kirkkomuskarissa . Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Toimin myös Kirkon alat ry:n luottamusmiehenä ja monenlaisissa lapsi- ja perhetyön tapahtumissa. Talviuinti, elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.” 

Matt.6:34