MIkrofoni vaalealla taustalla

Musiikki

Saa laulaa!

Musiikki on Jumalan luomislahja, se on mukana lähes kaikessa seurakunnan toiminnassa. Musiikilla on tärkeä merkitys hengellisessä elämässä yhteyden luojana ja lohduttajana. Laulaen ja soittaen voimme myös ilmaista iloa tai surua sekä viedä evankeliumia eteenpäin. Seurakunnan muusikot musisoivat ja säestävät yhteistä laulua messuissa ja monissa seurakunnan tapahtumissa. Seurakunta tarjoaa monipuolista musiikkitoimintaa kaiken ikäisille. Uutena tänä syksynä Woice of Wonders, Yhteen ääneen -yhteislaulut ja projektiryhmät (ks. alla). Kaikki seurakunnan musiikkiryhmät ovat ilmaisia, osaan ryhmistä on kuitenkin ilmoittautuminen. Kirkkomuskareista löydät tietoa "Lapsille ja lapsiperheille" otsikon alta.

Syksyn 2021 musiikkitoiminta

(koronarajoitukset saattavat vaikuttaa toimintaan)

Yhteen ääneen!

Tule mukaan laulamaan yhteislauluja Helenan ja Annan johdolla Hyvinkään kirkon aulaan torstai-iltapäivisin. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Lapsikuoro

Lapsikuoro on alakouluikäisten kuoro, joka harjoittelee Hyvinkään kirkossa keskiviikkoisin. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Nuorisokuoro

Nuorisokuorossa yläkouluikäiset ja lukiolaiset tutustuvat hyvään äänenkäyttöön ja moniääniseen lauluun. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Kuvastus

Kuvastus on nuorten bändi, joka soittaa ja laulaa mm. rippikoulussa tutuksi tulleita "Nuoren seurakunnan veisuja". Katso lisää klikkaamalla tästä.

Voice of Wonders

VoW on nuorten aikuisten kuoro, joka laulaa kevyttä rytmimusiikkia. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Pikajuna

Pikajuna on kehitysvammaisten musiikkikerho, joka kokoontuu Paavolassa. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Hyvinkään kirkkokuoro ja Vehkojan kuoro

Perinteiseen neliääniseen kirkkomusiikkin keskittyvät Kirkkokuoro ja Vehkojan kuoro. Katso lisää klikkaamalla tästä.

PROJEKTIRYHMÄT

Projektit ovat tiettyä tapahtumaan varten koottuja musiikkiryhmiä, jotka harjoittelevat periodina ennen tapahtumaa. Projektiryhmään osallistuminen ei edellytä pitkäaikaista sitoutumista, harjoitusten ja tapahtuman aikataulut ovat etukäteen tiedossa.

Tuomasmessujen musiikkiryhmä Walon Säde

Tuomasmessujen esilaulu- ja soitinryhmä. Kokoontumiset ja aikataulut, klikkaa tästä.

Suomalainen messu

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu itsenäisyyspäivänä Hyvinkään kirkossa. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Joulukuoro

Mitä olisi joulu ilman joululauluja? Tule mukaan joululaulujen tunnelmaan. Katso lisää klikkaamalla tästä.

Kirkoissamme järjestetään myös lukuisia konsertteja, katso tapahtumakalenterista tulevat musiikkitilaisuudet!

Konsertit

Seurakunnan kirkot ja tilat ovat suosittuja konsertin järjestämispaikkoja. Mikäli haluat tarjota konserttiasi seurakunnalle tai järjestää konsertin seurakunnan tiloissa, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen konsertit.hyvinkää@evl.fi. Konsertteja järjestetään vuoden kierrossa neljässä jaksossa: Kevät (helmi-toukokuu), kesä (kesä-elokuu), syksy (syys-marraskuu) ja joulu (joulu-tammikuu).

TÄLLÄ HETKELLÄ HYVINKÄÄN KIRKKOON VOIDAAN OTTAA YLEISÖÄ 415 HENKILÖÄ. (20.9.2021)

Hyvinkään kirkkoon mahtuu kirkkosaliin istumaan 650 ja takana ylhäällä olevalle parvelle 50 tuolia kahdessa rivissä.

Tilojen vuokrahinnat ovat:

Hvinkään kirkko

1. pääsymaksullinen tilaisuus 1860€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 930€
  3. ilmaistilaisuus 460€

Vanha kirkko, Kytäjän kirkko ja Vehkojan monitoimisali

1. pääsymaksullinen tilaisuus 745€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 375€
  3. ilmaistilaisuus 185€

Muut srk:n salit

1. pääsymaksullinen tilaisuus 465€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 235€
  3. ilmaistilaisuus 115€

Konserttien viestintälomakkeet sekä mainosmateriaalit toimitetaan osoitteeseen konsertit.hyvinkaa@evl.fi.

Johtava kanttori

Olen musiikkityötä johtava kanttori, musiikkiväen esimies ja musiikkityön yhteyshenkilö. Työhöni kuuluu monenlaista organisointia, mutta myös musisointia. Tutkiskelen mielelläni ilmiöitä ja elämän ihmetyksiä. Mottoja kulkee matkassa monia, tässä muutama: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", "Elämän tarkoitus on ikävän karkoitus" ja "Niin kuin päiväs, niin on voimas".

Musiikkityöntekijä

Olen musiikkityöntekijä ja toimin hyvin laaja-alaisesti yhteistyössä eri työmuotojen kanssa.

Mottoni on : Kaikki käy paitsi pienet kengät.