Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on ihmisen henkistä ja hengellistä auttamista sairauteen ja menetyksiin liittyvissä elämäntilanteissa. Työn tarkoituksena on laitoksissa ja sairaaloissa olevien potilaiden, heidän omaistensa ja henkilökunnan tukeminen.

Sairaalasielunhoidossa kunnioitetaan uskonnonvapauden pohjalta kunkin ihmisen uskonnollista vakaumusta ja elämänkatsomusta. Sairaalapapin työ painottuu henkilökohtaisiin keskusteluihin, mutta he pitävät myös hartaushetkiä, jakavat ehtoollista (myös yksityisehtoollista potilashuoneisiin) ja tarjoavat henkilökunnalle työnohjausta. Sairaalapapit ovat mukana saattohoitotyössä ja
organisoivat saattohoidon tukihenkilötoimintaa. Sairaalapapeilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Sairaalapapit ovat töissä koronan aikana omissa sairaaloissaan.
Sairaalapapit palvelevat potilaita ja omaisia sekä tukevat henkilökuntaa poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Seurakuntamme sairaalatyöstä vastaavat:

Hyvinkään sairaalassa (myös H-talossa) ja Hyvinkään eri laitoksissa (Sahanmäki, Paavolan Alahovi, Kaunisto, Mäntykoto)

- johtava sairaalapastori Tiina Peippo

- sairaalapastori Carina Lievendahl

- sairaalapastori Satu Helo

Järvenpään päihdesairaalassa ja Kalliomaan sairaalakoulussa

- sairaalapastori Satu Helo

Ohkolan sairaalassa, Kiljavan sairaalassa ja Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa

- sairaalapastori Sarri Päiväsaari-Vestenius

hiljainen huone - kappeli

Johtava sairaalapastori

Hyvinkään sairaala ja Hyvinkään eri laitokset

Olen Tiina ja työskentelen vs. johtavana sairaalapappina Hyvinkäällä. Toimin pappina Hyvinkään sairaalassa ja Alahovin ja Kauniston palvelukeskuksissa sekä esimiehenä Keski-Uudenmaan sairaalapapeille.

Tärkeintä työssäni on ihmisen kohtaaminen ja arvostaminen. Henkilökohtaiset keskustelut ovat avainasemassa, mutta pidän myös ehtoollishetkiä, hartauksia ja rukoushetkiä elämän käännekohdissa. Annan työnohjausta ja koulutan. Olen niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaakin varten.

Motto: Jokaista on katsottava silmiin samalta tasolta!

psyk.sairaalapastori

Toimin Kellokoskella, Hyvinkäällä ja Järvenpään päihdesairaalalla.

Sairaalapastori

Hyvinkään sairaala, Terveyskeskussairaala ja Hyvinkään eri laitokset

Olen Carina ja palvelen potilaita, omaisia ja henkilökuntaa Hyvinkään sairaalassa. Sen lisäksi tehostetun kotihoidon sekä Kauniston, uuden Mäntykodon ja Kultakehrän palvelukeskukset ovat työkenttääni.

Työhöni sisältyy henkilökohtaisia keskusteluja, ehtoollishartauksia, hartauksia ja rukoushetkiä. Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus ja tukeminen on lähellä sydäntäni, jotta kunnioittava hengellinen tuki saattohoidossa toteutuisi Hyvinkäällä. Uskon työssäni näihin asioihin: ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla