Elina Braz de Almeida, Kroatia

Yhteistyökirkko: Kroatian evankelinen kirkko 

Elina Braz de Almeida on ollut Medialähetys Sanansaattajien lähetystyöntekijänä Kroatiassa vuodesta 2004. Tuusulasta kotoisin oleva Elina toimii  Kutinan seurakunnan johtajana sekä Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorina. 

Aiemmalta ammatiltaan Elina on kirkon nuorisotyönohjaaja (AMK). Hän opiskeli teologiaa Zagrebin evankelisessa tiedekunnassa ja hän sai pappisvihkimyksen vuonna 2013.

Kroatian evankelisella kirkolla on pitkä historia, joka ulottuu uskonpuhdistuksen aikaan asti. Kirkko on joutunut käymään läpi monia vaikeita aikoja, mutta viimeisten 20 vuoden aikana seurakuntatyö on elpynyt. Nykyisin Kroatian evankelisella kirkolla on 15 seurakuntaa ja noin 3500 jäsentä. Tieto evankelisten seurakuntien olemassaolosta leviää myös kirkon tuottamien radio-ohjelmien välityksellä. 

Lue Elinan viimeisin kirje. 

Elinan mies on brasilialaissyntyinen Thiago Braz de Almeida. Heillä on kaksi tyttöä. Thiagon lähetyskenttä Kroatiassa on erityisesti M18 tavoittava nuorisotyö, jossa hänellä on apunaan noin kymmenen brasiliaista. He tanssin avulla tavoittavat paikallisia ja kertovat uskostaan. Hyvinkään seurakunta tukee myös M18-ryhmän toimintaa. 

Elina esittäytyy, lue tästä

 

Tietoa Kroatiasta

Asukkaita noin 4,3 milj. 
BKT  noin 12 900 euroa/as. 
Kristittyjä  lähes 90 %, (roomalaiskatolisia ja ortodokseja) 
muita kristittyjä vajaa 1%
Muslimeja  1 % 

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa. 

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä. 

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.