Kroatian rannikko

Kroatia

Elina Braz de Almeida
Yhteistyökirkko: Kroatian evankelinen kirkko 

nimikkolähetti Elina Braz de Almeida

Elina Braz de Almeida on ollut Medialähetys Sanansaattajien lähetystyöntekijänä Kroatiassa vuodesta 2004. Tuusulasta kotoisin oleva Elina toimii Kutinan seurakunnan johtajana ja Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorina sekä Kroatian kummisihteerinä.

Aiemmalta ammatiltaan Elina on kirkon nuorisotyönohjaaja (AMK). Hän opiskeli teologiaa Zagrebin evankelisessa tiedekunnassa ja hän sai pappisvihkimyksen vuonna 2013.

Kroatian evankelisella kirkolla on pitkä historia, joka ulottuu uskonpuhdistuksen aikaan asti. Kirkko on joutunut käymään läpi monia vaikeita aikoja, mutta viimeisten 20 vuoden aikana seurakuntatyö on elpynyt. Nykyisin Kroatian evankelisella kirkolla on 15 seurakuntaa ja noin 3500 jäsentä. Tieto evankelisten seurakuntien olemassaolosta leviää myös kirkon tuottamien radio-ohjelmien välityksellä. 

Lue Kroatian mediatyöstä. 

Lue Elinan viimeisin kirje. 

Elinan mies on brasilialaissyntyinen Thiago Braz de Almeida. Heillä on Joy- niminen tyttö. Thiagon lähetyskenttä Kroatiassa on erityisesti etsivä nuorisotyö, jossa hänellä on apunaan noin kymmenen brasiliaista.  He tanssin avulla tavoittavat paikallisia ja kertovat uskostaan.

Tässä yksi M18- ryhmän tanssiesitys.

YouTube-video

 

Tietoa Kroatiasta

Asukkaitanoin 4,3 milj. 
BKT noin 12 900 euroa/as. 
Kristittyjä lähes 90 %, (roomalaiskatolisia ja ortodokseja) muita kristittyjä vajaa 1%
Muslimeja 1 % 
Kroatian kartta
lähde: Google maps

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa. 

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä. 

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.