Hyvinkään kirkko

Hämeenkatu 16 , 05801 Hyvinkää

Hyvinkään kirkko on avoinna koko vuoden klo 9-16.

Hyvinkään kirkko

Panoraamakuvat kirkosta 

Klikkaamalla panoraamakuvassa vasemmalla ylhäällä olevaa valikkoa,
pääset katsomaan kuvia myös sisätiloista. 

Hyvinkään kirkko on vihitty käyttöön 29.1.1961. Se on professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema tyylillisesti moderni kirkko. Kirkon muodoissa toistuu kolmiokuvio. Ruusuvuoren käsialaa on myös kirkon leveäpuinen alttariristi, joka tahtoo sulkea kirkkokansan syliinsä.

Kirkon suunnittelu- ja rakennusvaiheessa arvostelu oli voimakasta. Kirkko oli ensimmäisiä uudentyylisiä pyhättöjä maassamme. Sitä moitittiin teltaksi, kodaksi ja pyramidiksi. Tänä päivänä kirkko on yksi Hyvinkään maisemamerkeistä, joka näkyy lähestyttäessä kaupunkia mistä suunnasta tahansa.

Kirkkosaliin mahtuu 630 sanankuulijaa. Lisäksi urkuparvelle ja ns. yläsaliin mahtuu yhteensä 250 henkeä. Kirkossa on 35-äänikertaiset Urkurakentamo Hans Heinrichin urut vuodelta 1977. Kirkon kellotapuli ja kellot ovat vuodelta 1960. Kirkko peruskorjattiin vuonna 1987.

Induktiosilmukka
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Wi-Fi
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 29.3. klo 10.00 -11.30

Hämeenkatu 16, 05801 Hyvinkää

Sanajumalanpalvelus Hyvinkään kirkosta

5. paastonajan sunnuntain sanajumalanpalvelus lähetetään suorana seurakunnan nettisivujen kautta. Olemme läsnä, pysy kuulolla.
Tästä sunnuntaista alkaa syvä paastonaika. Siksi päivää kutsutaan kärsimyksen sunnuntaiksi.
ma 30.3. klo 11.30 -11.45

Hämeenkatu 16, 05801 Hyvinkää

Arkipäivän rukoushetki Hyvinkään kirkosta

Rukoushetkeen voi osallistua suoran lähetyksen välityksellä. Hartaus on kuunneltavissa Hyvinkään seurakunnan nettisivujen etusivulta löytyvän linkin kautta. Rukoushetkessä hiljennytään ja rukoillaan yhdessä, mukana on myös musiikkia. Voit yhtyä virteen esimerkiksi kotoasi. Virren sanat löydät sivulta virsikirja.fi.
Olemme läsnä, pysy kuulolla.