Kroatia

Nimikkolähetti: Elina Braz de Almeida
Yhteistyökirkko: Kroatian evankelinen kirkko

Elina Braz de Almeida on ollut Medialähetys Sanansaattajien lähetystyöntekijänä Kroatiassa vuodesta 2004. Tuusulasta kotoisin oleva Elina toimii Kutinan seurakunnan johtajana ja Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorina sekä Kroatian kummisihteerinä.

Aiemmalta ammatiltaan Elina on kirkon nuorisotyönohjaaja (AMK). Hän opiskeli teologiaa Zagrebin evankelisessa tiedekunnassa ja hän sai pappisvihkimyksen vuonna 2013.

Kroatian evankelisella kirkolla on pitkä historia, joka ulottuu uskonpuhdistuksen aikaan asti. Kirkko on joutunut käymään läpi monia vaikeita aikoja, mutta viimeisten 20 vuoden aikana seurakuntatyö on elpynyt. Nykyisin evankelisella kirkolla on 15 seurakuntaa ja noin 3500 jäsentä. Tieto evankelisten seurakuntien olemassaolosta leviää myös kirkon tuottamien radio-ohjelmien välityksellä.

Elinan mies on brasilialaissyntyinen Thiago Braz de Almeida. Heillä on Joy- niminen tyttö. Thiagon lähetyskenttä Kroatiassa on erityisesti etsivä nuorisotyö, jossa hänellä on apunaan noin kymmenen brasilialaisen tiimi.

Lue Kroatian mediatyöstä.

Elinan uusin kirje on luettavissa tästä.

Tietoa Kroatiasta

Asukkaita noin 4,3 milj.
BKT  noin 12 900 euroa/as.
Kristittyjä  lähes 90 %, (roomalaiskatolisia ja ortodokseja) muita kristittyjä vajaa 1%
Muslimeja  1 %
Kroatian kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.