Nalle kirkossa

Pyhäkoulut

 

Tervetuloa pyhäkouluun!

 

Pyhäkoulu on lapsen oma kirkkohetki, jossa tarjotaan mahdollisuus Pyhän kohtaamiseen lapsen ehdoilla. Pyhäkoulusta käytetäänkin nimitystä lasten kirkko. Hiljentymisen lisäksi pyhäkoulussa leikimme, laulamme, askartelemma ja piirrämme yhdessä ikätovereiden kanssa.

Pyhäkoulua ohjaavat vapaaehtoiset nuoret ja aikuiset. Pyhäkouluun ovat tervetulleita isommat lapset itsekseen ja pienimmät aikuisen kanssa.

Pyhäkoulut kokoontuvat Hyvinkään kirkossa ainakin kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina  klo 10.00 messun saarnan aikana Morsiushuoneessa. Lapset saavat osallistumisestaan tarran, joka laitetaan ensimmäisellä kerralla saatuun pyhäkoulutauluun. Taulun saa viedä kotiin.

Koko perheen yhteinen pyhäkoulu on PerhePyhis. Ohjelmaan kuuluu pyhäkouluhetki, leikkiä, laulua ja iltapala. PerhePyhis on kerran kuussa srk-keskuksen alakerran kerhohuoneessa, jonne käynti on parkkipaikan puoleisesta päädystä. Kevään kerrat ovat keskiviikkoisin 10.2, 10.3, 14.4. ja 12.5. klo 17.30-19.30. (seurataan tilannetta, voidaanko kokoontua)

Pyhäkoulu on myös noin kerran kuussa järjestettävässä Kohti-messuissa Hyvinkään kirkossa su 14.3., 25.4. ja 23.5. klo 17.00.
Kohti-messut alkavat jo klo 16.30 yhteisellä tarjoilulla kirkon yläsalissa. Tarjoiluun kuuluu voileipiä, pientä makeaa ja juotavaa.

 

Tervetuloa kirjepyhäkouluun

Kirjepyhäkoulu tuo pyhäkoulun omaan kotiin. Kirjeen tilaaminen on oiva tapa tukea lasta hengellisessä kasvussa ja auttaa vanhempia kristillisessä kasvatuksessa. Kirjeen voi tilata myös kummilapsille, lastenlapsille tai muille läheisille lapsille. Varmistathan vanhemmilta, että tilaaminen sopii heillekin.
Kun olette ilmoittautuneet, lapsi saa postitse kirjeen kotiin noin 6 kertaa vuodessa. Kirje sisältää pyhäkoulukirjeen, tehtäviä, Päkän puuhat -lehden, tarran pyhäkoulutauluun yms. Taulun saa ensimmäisen kirjeen mukana.
Kirjepyhäkoulu on maksuton.
Kirjepyhäkouluun voi liittyä koska vain vaikka viestillä, puh. 040 559 6327, tai anna-mari.tukeva@evl.fi.
Kerro lapsen/lasten etu- ja sukunimi, osoite ja syntymäaika.
Ilmoittautumisen jälkeen lapsi saa seuraavan lähetettävän kirjeen kotiin.
Jos haluatte lopettaa pyhäkoulukirjeen tilauksen, lähettäkää asiasta viestiä edellä olevaan numeroon tai sähköpostiin.

 

YouTuben LystiLammas- ja Lastenkirkko- kanavilta löytyy paljon hartauksia, kuunteluita, pyhäkouluvideoita, muskareita ym. katsottavaa lapsille.

Lysti Lammas Youtube 

Lastenkirkko Youtube 

Tutustu myös Lastenkirkko.fi

Lastenkirkko tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen. Lastenkirkko-mediaa julkaisee Lasten ja nuorten keskus ry, joka on Suomen ev. lut. seurakuntien palvelujärjestö.

 

 

 

 

 

 

Ohjaajaksi pyhäkouluun?

Olisitko kiinnostunut ohjaamaan pyhäkoulua yksin tai parin kanssa?
Tule rohkeasti mukaan toimintaamme. Annamme koulutusta ja tukea - yksin ei tarvitse olla. Pääsyvaatimuksena on kirkon jäsenyys ja halu toimia lasten parissa seurakunnassa.
Ota yhteyttä:  varhaiskasvatuksen ohjaaja Anna-Mari Tukevaan, puh. 040 559 6327, anna-mari.tukeva@evl.fi

 

 

 

Lastenkirkon Tuuli

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja

Tykkään työstäni. Monenlaisessa saan olla mukana, on perhemessuja ja –brunsseja, pyhäkoulua, päiväkotien kanssa tehtävää yhteistyötä, tapahtumia, retkiä, leirejä. Jokainen päivä on ainutlaatuinen ja tärkeä. Viihdyn luonnossa ja mökillä. Varsinkin geokätköily vie monenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

 

Motto: Perheiden parhaaksi, lasten kasvua tukien.