Papit

Papit kulkevat seurakuntalaisten rinnalla ilossa ja surussa, arjessa ja juhlassa.
Ota rohkeasti yhteyttä!

Perhejuhliin papin voi varata kirkkoherranviraston kautta.

Päivystävä pappi kuulolla ma - pe klo 10 - 15, paitsi to klo 10 - 17: 
040 8050 212

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
040 8050 210

Seurakuntatyön yleinen johtaminen

Usko, toivo ja rakkaus. 

Lue kirkkoherran tervehdys

Read Welcome from the Vicar

 

A B K L P R T

A


Sairaalapastori

Ma Hyvinkään sairaalan psykiatrian osastot, ti ja to Kellokosken sairaala, ke ja pe Järvenpään päihdesairaala

Hei! Olen Elina ja työskentelen sairaalapappina Kellokosken sairaalassa ja Järvenpään päihdesairaalassa. Sairaalapappi on potilaita, omaisia ja henkilökuntaa varten. Tärkeintä työssäni on ihmisten kohtaaminen ja sielunhoitokeskustelut. Toimitan sairaaloissa myös hartauksia ja ohjaan erilaisia ryhmiä. Keväisin olen rippikoulupappina Kalliomaan sairaalakoulun oppilaita varten. 

Motto: “Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa”. 

B


Kappalainen

Virkavapaalla 10.9.2019 saakka, ota yhteys jyrki.rauhala@evl.fi

Etsivä työ, kauppakeskustyö, aluetyön koordinointi, Kaukasten aluepappi

K


Seurakuntapastori

Oppilaitostyö ja nuoret aikuiset

Nuorten aikuisten ja oppilaitosyhteistyön pappi kypsähkössä neljänkympin kierteessä☺. Työssäni saan toteuttaa perusluonteenpiirteitäni luovaa hulluutta ja rentoutta. Mustan huumorin ystävä, jolle pesäpallo, ulkoilu ja hyvät kirjat muodostavat pyhän kolminaisuuden.

Motto: "Siellä missä muutkin - ihan pihalla."  

 

Seurakuntapastori, rippikoulutyön pappi

Rippikoulutyö IG: PaulaBetsku SC: pkallio98

Lempi ajatukseni raamatusta on Jesa 43: 1 jakeessa oleva – Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.  Nämä Jumalan sanat tuovat turvan elämän myrskyissä ja kertovat minulle, että Jumala pitää minusta aina huolen.  Työssäni haluan painottaa juuri tätä, Jumalan huolenpitoa. Muutenkin pidän Jesajan kirjan luvusta 43.

 

Kappalainen

Kasvatuksen vastuukappalainen, Paavolan pappi

Kasvatuksen vastuukappalainen. Tätä perheen isää kuvataide kiinnostaa ja sivellin välillä lennokkaassa liikkeessä. Kasvatus on sydämen asia.

Kappalainen, diakoniapappi

Palvelun vastuukappalainen, Kytäjän aluepappi

Olen palvelun työalojen vastuukappalainen, diakoniapappi ja Kytäjän aluepappi.


Motto: Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa :) 

Seurakuntapastori

Evankelioimistyö, Vehkojan aluepappi

Olen tehnyt reilut 30 vuotta srk-papin työtä ja viihtynyt hyvin, koska saan olla suuna päänä ja kohdata mielenkiintoisia ihmisiä. Aluksi olin nuoriso- ja riparipappi 15 vuotta, sen jälkeen olen yrittänyt toisen mokoman vastata evankelioimistyöstä ja Vehkojan alueesta. Aion jäädä muutaman vuoden perästä eläkkeelle pirteänä ja edelleen elämästä innostuneena.

Motto: Muista, että Jumala on murheellisten suuri lohduttaja ja syntisten hyvä ystävä! 

Seurakuntapastori

Yhteiskuntatyö (uudet hyvinkääläiset)

”Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa.” Jumalaan saa luottaa ja turvata elämän kaikissa vaiheissa, kaikissa tilanteissa. Jumalan kädet kantavat.

L


Sairaalapastori

Hyvinkään sairaala, Terveyskeskussairaala ja Hyvinkään eri laitokset

Olen Carina ja palvelen potilaita, omaisia ja henkilökuntaa Hyvinkään sairaalassa. Sen lisäksi tehostetun kotihoidon sekä Kauniston, uuden Mäntykodon ja Kultakehrän palvelukeskukset ovat työkenttääni.

Työhöni sisältyy henkilökohtaisia keskusteluja, ehtoollishartauksia, hartauksia ja rukoushetkiä. Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus ja tukeminen on lähellä sydäntäni, jotta kunnioittava hengellinen tuki saattohoidossa toteutuisi Hyvinkäällä. Uskon työssäni näihin asioihin: ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.  

Seurakuntapastori

Jumalanpalvelustyö, kauppakeskustyö

Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi – siellä on koko elämän lähde.

- Sananl. 4:23

P


vs. Johtava sairaalapastori

Hyvinkään sairaala ja Hyvinkään eri laitokset

Olen Tiina ja työskentelen vs. johtavana sairaalapappina Hyvinkäällä. Toimin pappina Hyvinkään sairaalassa ja Alahovin ja Kauniston palvelukeskuksissa sekä esimiehenä Keski-Uudenmaan sairaalapapeille.

Tärkeintä työssäni on ihmisen kohtaaminen ja arvostaminen. Henkilökohtaiset keskustelut ovat avainasemassa, mutta pidän myös ehtoollishetkiä, hartauksia ja rukoushetkiä elämän käännekohdissa. Annan työnohjausta ja koulutan. Olen niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaakin varten.

Motto: Jokaista on katsottava silmiin samalta tasolta!

Kappalainen

Palveleva puhelin, Vapaaehtoistyön koordinointi

R


Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Nuoriso- ja koulutyön pappi

Koulutyö, nuorisotyö IG: jannebetsku SC: jannepappi

Motto: ”Ei parta pahoille kasva, partajouhet joutaville." 

Jos parta osaisi puhua, kertoisi se koirankarvoista, risuista, mudasta ja höyhenistä. 

Pappina jo vuodesta 2011. 

T


Seurakuntapastori

Varhaiskasvatuksen pappi: lapsi- ja perhetyö sekä parisuhdetyö

Lapsissa on tulevaisuus.

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta."

Tässä työni tavoite ja haaste. Kohdata jokainen lapsi yksilönä ja pyrkiä itse kohti lapsen kaltaisuutta yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Olen kahden säheltävän kultaisen noutajan iloinen omistaja. 

 

vs. Kappalainen

Kauppakeskustyö ja Kaukasten aluepappi, 1.2.2019 lähtien

Hanna-pappi etsii alati Jumalan kasvoja – sydän kurkottelee kohti Jumalaa rukouksen siivin ja jalat on lujasti maassa.

Mottoni on ”Turvautukaa Herraan ja hänen voimaansa, etsikää aina hänen kasvojaan (Ps. 105:4).”

Kenen kuva on sydämeni taulussa? Ketä katson ja kuka maalaa sydämeni taulua? ”Se, jota rakastaen katselen ja johon turvaudun sydämestäni – sen kuva heijastuu sydämeni taulussa.” Siksi katseeni kääntyy kohti Jumalaa, tahtoisin oppia tuntemaan ja rakastamaan Jumalaa yhä enemmän.

Raamatuntutkimukseni, elämänkokemukseni, tieteellinen monialainen ymmärrykseni bio-, neuro- ja aivotieteestä, psykologiasta ja dogmaattis-patristisen tutkimukseni tiivistyy tähän lauseeseen. Tein gradututkimuksni kirkkoisä Augustinuksen ihmiskäsityksestä ja millainen ihminen on Jumalan kuvana. Augustinus ja itseasiassa myös Luther päätyvät samaan tulokseen, vaikkei heidän käytettävissään olleet nykytieteen tulokset. Augustinus oli aikansa nero ja ymmärsi ihmistä kokonaisvaltaisena muuttuvana hengellis-psykofyysisenä kokonaisuutena jo 400-luvulla. Olen kouluttautunut biokemistiksi ja geeni- ja syöpätutkijana sukeltanut ihmisen kehon syvyyksiin. Juuri tätä hengellis-psykofyysis-moraalista ja sosiaalista ihmistä Jumala muuttaa, luomalla uutta sisäisyydessämme. Muutos purkautuu esiin elämässä ja teoissa. Ajatukseni ovat syntyneet koetun ja eletyn elämän ahjossa kivun ja kärsimyksen kautta. Kaikki alkoi siitä, kun Jeesus Kristus tarttui minuun ja nosti armossaan ylös syvistä vesistä. Hän näki minut ensin, armossaan pelasti ja nyt rakastaa minua koko ajan ehjemmäksi ja kokonaisemmaksi yhteydessään.

Ihminen on Jumalan kuvana kuin puhdas ja tyhjä taulun kehys, jota Jumala alkaa maalaamaan sen jälkeen, kun yhteys häneen on muodotettu. Ihminen ei ole staattinen ja pysyvä kuva, vaan dynaaminen ja jatkuvassa muutoksessa. Ihminen Jumalan kuvana uudistuu Jumalan Hengen työnä Kristuksen kuvaksi ja kaltaisuudeksi vähitellen. Itse asiassa katseemme kohde, Jeesus, on ainoa todellinen Jumalan Kuva ja Kaltaisuus. Muuttumaton Jumala muuttaa muuttuvaa minua katsellessani häntä ja uudistaa muotonsa mukaan. Kehykset luodaan Jeesuksen ihmisyydessä ja koko elämänmittaisessa ristin tiessä, nöyryyden ja hiljaisuuden oppikoulussa. Näihin kehyksiin voin tarttua uskon kautta ja ottaa mallia. Ihminen muotoutuu yhteydessä himmeänä heijastuksena Hänen kuvastaan. Siksi ei ole samantekevää vaan tärkeää on joka päivä se, mitä katselen ja mihin ajatukseni suuntaan. Jatkuva kääntyminen, parannus ja uudistuminen on tarpeellista.

Olen empaattinen, intuitiivinen, helpostilähestyttävä, iloinen, tunteellinen itkijänainen, suoraselkäinen ja ahkera pohjalainen. Samaistun herkkänä ihmisten iloihin ja suruihin ja kuljen rinnalla koko sydämestäni. Olen myös utelias ja kyselevä. Toisaalta olen pohdiskeleva ja looginen tutkijaluonne, joka viihtyy hiljaisuudessa. Parasta on yhdessäolo rakkaan perheeni mieheni Antin, lastemme Iidan ja Iivarin kanssa. Ulkoileminen yhdessä, laskettelu, elokuvat sekä lasten harrastukset ovat perheen yhteistä aikaa. Lenkkeily ja hiihto luonnon keskellä ovat balsamia sielulleni. Vapaa-aikanani kaivaudun mielelläni yhä syvämmälle Sanan aarteisiin. Luen Raamattua vertaillen keskenään nykyisiä ja alkukielisiä käännöksiä. Myös Augustinuksen ja Lutherin tekstit ja saarnat ovat rakkaita. Rukous on minulle yhtä tärkeää kuin hengittäminen ja Raamatun sanan totuudellisuus kirkastuu rukouksessa. Se kirkastuu yhä selkeämmäksi, kun elän rukouksessa ymmärtämäni asiat todeksi elämässäni.

Olen matkalla ja tarvitsen joka päivä taivaallisen Ylilääkärin parantavaa apua ja voimaa.  Koska näkemiseni ja ymmärrykseni on vajavaista, siksi rukoilen, että kuulisin ja näkisin paremmin Jumalaa ja lähimmäistä. Ja osaisin työssäni jakaa saamiani lahjoja seurakunnan hyväksi ja johdattaa seurakuntalaisia Jeesuksen luokse ja yhä syvällisempään Jumalan tuntemiseen ja rakastamiseen.

”Herra, anna armossasi kuulevat korvat, että kuulisin paremmin – tarkkaavaiset silmät, että näkisin paremmin ja kokonaisen sydämen rakastaakseni enemmän – Sinua, lähimmäistä ja itseäni.”