Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on ihmisen henkistä ja hengellistä auttamista sairauteen ja menetyksiin liittyvissä elämäntilanteissa. Työn tarkoituksena on laitoksissa ja sairaaloissa olevien potilaiden, heidän omaistensa ja henkilökunnan tukeminen. 

Sairaalasielunhoidossa kunnioitetaan uskonnonvapauden pohjalta kunkin ihmisen uskonnollista vakaumusta ja elämänkatsomusta. Sairaalapapin työ painottuu henkilökohtaisiin keskusteluihin ja erilaisten ryhmien vetämiseen, mutta he pitävät myös hartaushetkiä, jakavat ehtoollista (myös yksityisehtoollista potilashuoneisiin) ja tarjoavat henkilökunnalle työnohjausta. Sairaalapapit ovat mukana saattohoitotyössä ja organisoivat saattohoidon tukihenkilötoimintaa. Sairaalapapeilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

 

Seurakuntamme sairaalatyöstä vastaavat:

Hyvinkään sairaalassa ja Hyvinkään eri laitoksissa (Sahanmäki, Kaunisto, Mäntykoto)

- johtava sairaalapastori Tiina Peippo

 - sairaalapastori Carina Lievendahl 

- sairaalapastori Arto Maliniemi

 

Järvenpään päihdesairaalassa ja Kalliomaan sairaalakoulussa

- sairaalapastori Arto Maliniemi

 

Kellokosken sairaalassa Ohkolassa, Keusoten Kuntoutuskeskuksessa ja Keusoten päihdehoitokeskus Ridasjärvellä

- sairaalapastori Sarri Päiväsaari-Vestenius

 


 

hiljainen huone - kappeli

Miksi sairaalassa on pappi? Milloin hänet voi pyytää luokseen, ja mitä hänen kanssaan voi puhua? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus sairaalasielunhoidon uusilta videoilta.

Katso videot Kirkon YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Johtava sairaalapastori

Hyvinkään sairaala

Olen Tiina ja työskentelen johtavana sairaalapappina Hyvinkäällä. Toimin pappina Hyvinkään sairaalassa ja esimiehenä Keski-Uudenmaan sairaalapapeille. Olen myös Espoon hiippakunnan pappisasessori.

Tärkeintä työssäni on ihmisen kohtaaminen ja arvostaminen. Henkilökohtaiset keskustelut ovat avainasemassa, mutta pidän myös ehtoollishetkiä, hartauksia ja rukoushetkiä elämän käännekohdissa. Annan työnohjausta ja koulutan. Olen niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaakin varten.

Motto: Jokaista on katsottava silmiin samalta tasolta!

Sairaalapastori

Hyvinkään sairaala ja Hyvinkään eri laitokset

Olen Carina ja palvelen potilaita, omaisia ja henkilökuntaa Hyvinkään sairaalassa. Sen lisäksi Kauniston, uuden Mäntykodon ja Kultakehrän palvelukeskukset ovat työkenttääni.

Työhöni sisältyy henkilökohtaisia keskusteluja, ehtoollishartauksia, hartauksia ja rukoushetkiä. Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus ja tukeminen on lähellä sydäntäni, jotta kunnioittava hengellinen tuki saattohoidossa toteutuisi Hyvinkäällä. Uskon työssäni näihin asioihin: ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus."  

Sairaalapastori

Hyvinkään sairaala, Järvenpään päihdesairaala ja Kalliomaan sairaalakoulu

Sairaalapastori

Kellokosken sairaala Ohkolassa, Keusoten Kuntoutuskeskus ja Keusoten päihdehoitokeskus Ridasjärvi

Suomen sairaaloissa työskentelee yli sata sairaalapappia. Potilaat ja heidän läheisensä sekä sairaalan työntekijät voivat keskustella luottamuksellisesi sairaalapapin kanssa. 

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla