Kouluyhteistyö Hyvinkään seurakunnassa

Seurakunta tekee monenlaista yhteistyötä peruskoulujen kanssa koulujen arjessa ja juhlissa, mutta myös surun kohdatessa. Tarjolla on päivänavauksia, koulukirkkoja, uskonnonopetuksessa tuntivierailuja, näytelmiä sekä kotikirkkoesittelyjä. Lisäksi kouluyhteistyöllä on pitkät perinteet kaupungin yhteistyötahojen kanssa muun muassa Päihdekuplassa kuudesluokkalaisille, 7-ryhmäytyksessä ja Ysiltä elämään -tapahtumassa.

Tuntivierailut

Alakoulun uskonnon tuntivierailuja:

Lattiakuvamenetelmästä kuva

Lattiakuvamenetelmää käyttäen:

Kotikirkko/ kirkolliset toimitukset (1-6 lk.)
Jeesus – Minä olen vertaukset (1-6 lk.)
Jeesus tyynnyttää myrskyn (1-4lk)
Laupias samarialainen (1-4 lk.)
Joulu (1-4 lk)
Pääsiäinen ( 1-6 lk)
Kirkkovuoden pyhäpäivät (3-6 lk.)
Raamattu (3-5 lk.)

Lattiakuvamenetelmässä rakennetaan kertomus yhdessä oppilaiden kanssa lattialle, jokainen saa osallistua vuorollaan tekemiseen. Oma luokka riittää, kunhan saadaan pulpetit reunoille.

Raamattu bibliodraama kerronnassa

Bibliodraama kerrontaa:

Viisi leipää kaksi kalaa
Jeesus parantaa halvaantuneen (3-6 lk.)
Armoton palvelija (4-6 lk.)
Pietari parantaa (5-6 lk.)
Paavalin kääntyminen (5-6 lk.)

Bibliodraamakerronnassa oppilaat saavat turvallisesti istua omilla paikoillaan pulpetissa. Raamatun kertomusta 'väritetään mielikuvitus-keskusteluilla'. Oppilaat sukeltavat erilaisiin rooleihin ohjaajan johdattaessa keromusta käyden spontaaneja vuoropuheluja roolihenkilöiden kanssa.

Mooses rulla

Muut tunnit:

Kirkkovuosipeli 5 – 6 luokkalaisille
Laupias samarialainen - bibliodraamaa tuoleilla - kiusaamisen näkökulma (4-6 lk)
Käskytunti (3-6 lk.)
Mooseksen elämä
Joosefin elämä
Kysymystunti – monta ihmeellistä asiaa….. (etukäteen kysymyksiä srk.n työntekijälle asioista jotka jääneet ihmetyttämään ussan tunneilta, (isommat oppilaat) tuntivierailulla voidaan sitten pohtia vastauksia)

Lähetystyön tuntivierailut

Vanhan testamentin Raamattu räppi - 6 oppitunnin kokonaisuus jossa käydään läpi VTn ydinkertomukset. Tarkoituksena hahmottaa VTn juonta joka johtaa UTn sanomaan. VTn Raamatturäppi voidaan toteuttaa esim peräkkäisillä viikoilla kahdessa tai kolmessa erässä.

Nuoriso- ja koulutyön pappi

Koulutyö, nuorisotyö IG: jannebetsku SC: jannepappi

Motto: ”Ei parta pahoille kasva, partajouhet joutaville."

Jos parta osaisi puhua, kertoisi se koirankarvoista, risuista, mudasta ja höyhenistä.

Pappina jo vuodesta 2011.

Nuorisotyönohjaaja

"Miksi sä olet noin hassu?" kysyi pieni koululainen minulta. Vastasin, että se kuuluu toimenkuvaan.  Paitsi että saan hassutella, saan myös toimia kuuntelijana ja rukoilijana. Minut tapaa usein raahaamasta kaikennäköistä omituista rekvisiittaa opetuksen tueksi kouluvierailuja tehdessäni. Tykkään heittäytyä ja kokeilla uusia juttuja, kun niihin on mahdollisuus. Jaksan innostua aina uudestaan löytöretkistä aarrearkkuun, elikkäs Raamattuun. On ihanaa saada olla  oppijana ja etuoikeus saada opettaa Raamatun aarteista - siinä olen ehkä omimmillani.