maalauksia kirko sisällä seinissä Pietarissa

Pasi Hujanen
Yhteistyökirkko: Inkerin kirkko

Pasi Hujanen

Inkerin kirkko itsenäistyi v. 1992. Vaikka kirkon nimi viittaa luoteis-Venäjällä sijaitsevaan historialliseen alueeseen Inkerinmaahan, kirkko toimii koko Venäjän federaation alueella.  Inkerin kirkolla on pitkä historia, luterilainen kirkko on toiminut Venäjällä yli 400 vuotta. Kirkon keskustoimisto sijaitsee Pietarissa. Pasi toimii Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina monissa seurakunnissa, pääpainona Hatsina ja Pushkin. Työhön kuuluu myös kotikäynti- ja diakoniatyötä. Maassa on noin 143 milj. asukasta.  Lähetysjärjestö: Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys.

Lue Pasi Hujasen kirje 4/2020 ja 5/2020.

Tietoa Venäjästä

Valtiomuoto

Federaatio
Pääkaupunki  Moskova
Asukkaita  143 milj.
Uskonnot  Kristinusko (ortodoksinen pääosin), islam, juutalaisuus, buddhalaisuus
BKT noin 11 000 euroa/as
Venäjän kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.