Kytäjän kirkko

Palkkisillantie 11, 05720 Hyvinkää

Kytäjän kirkko

Kytäjän kirkko panoraamakuvina sisältä ja ulkoa

Klikkaamalla panoraamakuvassa vasemmalla ylhäällä olevaa valikkoa,
pääset katsomaan kuvia myös sisätiloista.

Kytäjän kirkko on kytäjäläisten ihmisten yhteistyön tulos, jonka piispa Aleksi Lehtonen vihki kirkoksi 29.5.1939. Kytäjän kartano lahjoitti kirkolle maalueen, ja kartanon silloinen isäntä, arkkitehti Väinö Vähäkallio suunnitteli kirkon.

Rakentamiseen osallistuivat kyläläiset. Kirkon peruskorjauksesta ja entisöinnistä 1998 vastasi arkkitehti Sari Viertiö. Tyyliltään kirkko on romanttisesti italialaishenkinen.

Kirkon saarnatuolin on maalannut taidemaalari Kaapo Virtanen. Virtanen on ikuistanut siihen kaksitoista opetuslasta malleinaan kytäjäläisiä miehiä. Krusifiksi on peräisin Saksan Oberammerausta.

Kastemaljan jalustan taidemaalari on Anu Koponen.

Lastenhoitohuone
Vaativa pyörätuolireitti

Palkkisillantie 11, 05720 Hyvinkää

Kauneimmat joululaulut

Tervetuloa laulamaan kauneimpia joululauluja!

Palkkisillantie 11, 05720 Hyvinkää

Jouluaaton hartaus

Lupaukset täyttyvät! Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta.