Rauhanummen hautausmaa ja krematorio

Hikiäntie 1433, 05820 Hausjärvi

Rauhanummen hautausmaa ja krematorio

Rauhannummen kappeli on remontissa 31.12.2018 asti. Siunaukset toimitetaan pääosin Paavolan seurakuntakodissa ellei muutoin ole sovittu.

Rauhanummen kappeli ja hautausmaa panoraamakuvina

Puolimatkan hautausmaa kävi vuosien varrella ahtaaksi eikä sen laajentaminen asutuksen vuoksi ollut mahdollista, siispä seurakunta hankki Hausjärven kunnan alueelta vuonna 1965 maa-alueen hautausmaata varten. Rauhannummen hautausmaa otettiin käyttöön vuonna 1972. Osa kalmistosta varattiin uurnahaudoille.

Rauhannummen siunauskappeli on Arkkitehtitoimisto Aarno Ruusuvuoren suunnittelema. Kappeli on rakennettu 100 hengelle. Kappeli vihittiin käyttöön yhdessä hautausmaan kanssa vuonna 1972.

Hautausmaalla on myös krematorio, joka valmistui vuonna 1974. Siellä suoritetaan vuosittain noin 1200 tuhkausta, joista suuri osa on muiden seurakuntien jäseniä.

Ajo-ohje Rauhannummen hautausmaalle

Hämeenkatua ajetaan Ridasjärventielle, josta käännytään vasemmalle Itäiselle Kehätielle (nro 290) tienviitan mukaisesti.

Seuraavaksi ylitetään Pohjoinen Kehätie ja jatketaan Hikiäntietä reilun kilometrin verran Rauhannummen kappeli on tien vasemmalla puolella.

Mikäli tullaan 3-tietä, käännytään Sahanmäkeen ja jatketaan niin pitkälle, että tullaan tienristeykseen, jossa on vasemmalle tienviitta Hausjärvi. Hikiäntietä ajetaan noin kilometri, ja Rauhannummen kappeli on tien vasemmalla puolella.

Lastenhoitohuone
Vaativa pyörätuolireitti