Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen
voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä.

Seuraava sururyhmä kokoontuu 3.4.2019 alkaen klo 18-19.30 seurakuntakeskuksen keskusteluhuoneessa, Hämeenkatu 16, toinen kerros.

Muut kokoontumispäivät ovat 11.4., 17.4., 24.4., 8.5., 15.5 sekä yksi myöhemmin sovittava tapaamiskerta. Ryhmää ohjaavat sairaanhoitaja Mervi Ahola ja teologian maisteri Tiina Vuorenniemi-Raappana.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen 21.3. mennessä Virpi Koivisto 040 5479 615, virpi.koivisto@evl.fi.

Lasten sururyhmä 2019

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Hyvinkään seurakunta järjestää LASTEN SURURYHMÄN 5-10 v. lapsille.

Kokoontumiset Vehkojan seurakuntakeskuksen alakerran takkahuoneessa os. Yli-Anttilantie 3:

Ke 27.3. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 1, yhteinen aloitus lasten ja aikuisten kanssa.

Ke 3.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 2, lasten kanssa.

La 6.4. klo 11:00 -16:00 Kokoontuminen 3, lasten kanssa (päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala).

Ke 10.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 4, perheilta, yhteinen lasten ja aikuisten kanssa.

Ryhmä on osallistujille maksuton.

Ryhmää ohjaavat nuorisotyönohjaaja Ari-Pekka Laakso ja varhaiskasvattaja Laura Jokinen.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ari-Pekka Laakso puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso (at) evl.fi tai Laura Jokinen puh. 040 8050 333 laura.jokinen (at) evl.fi

Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 13.3.2019!

Lapsensa menettäneille

Lapsensa menettäneiden Käpy-ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 18-20 Puolimatkan kappelilla.

Tapaamisten aiheet:

22.1. Menetyksen jakaminen
26.2. Suru ja tukiverkot surussa
26.3. Lapsen muistelu
30.4. Surun ristiaallokossa
28.5. Lohdun ja toivon kanavat.

Ilmoittautuminen ensimmäistä kertaa mukaan tuleville:
Leena Vilkka, 040 762 7650.

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen betaniassa ja lasten kammarissa/pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on yksi työtehtävistäni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa Jeesuksesta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, se on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34