Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa 

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen 
voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä.

Seuraava sururyhmä aloittaa huhtikuussa 15.4. Lisätietoja pastori Antti Kurkola, 040 545 8109, antti.kurkola@evl.fi.

Toivon polulla vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Seuraava ryhmä alkaa elokuussa 2020, tarkemmat tiedot tulevat alkuvuodesta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Hyvinkään Mielenterveysseura, johanna.jarviluoma@hymise.fi. Lisätietoja numerosta 040 137 2447.
Huom. Aina voit ottaa yhteyttä Kriisikeskus Hymiseen Ma-to klo 9-15:00, p. 0400 755 284.

 

Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä kokoontuu joka kuun viimeinen tiistai klo 18-20 Puolimatkan kappelissa (omaisten huone). Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lapsensa menettäneet lapsen iästä ja kuolinsyystä riippumatta. Voit ottaa lapsesi kuvan tai muistoesineen mukaan. Tarjolla pientä iltapalaa, ilm. 040 762 7650, leena.vilkka@biofilos.fi . Järjestää KÄPY- Lapsikuolemaperheet ry yhteistyössä Hyvinkään srk:n kanssa. Lisätiedot www.kapy.fi/vertaistukiryhmät

 

 

Lasten sururyhmät

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Seuraava lasten sururyhmä aloittaa keväällä:

 

Kokoontumiset Vehkojan seurakuntakeskuksen alakerran takkahuoneessa os. Yli-Anttilantie 3:

Ke 1.4. klo 17:30 – 19:00 Aloitus ja tutustuminen, yhteinen lasten ja aikuisten kanssa.

Ke 8.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 1, lasten kanssa.

Ke 15.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 2, lasten kanssa.

La 18.4. klo 11:00 -16:00 Kokoontuminen 3-5, lasten kanssa (päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala).

Ke 22.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 6, perheilta, yhteinen lasten ja aikuisten kanssa.

Ryhmä on osallistujille maksuton.

Ryhmää ohjaavat nuorisotyönohjaaja Ari-Pekka Laakso ja varhaiskasvattaja Laura Kuiri.

 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ari-Pekka Laakso puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso@evl.fi tai Laura Kuiri puh. 040 8050 333 laura.kuiri@evl.fi


 

 

Lapsensa menettäneille 

 

 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen ensimmäistä kertaa mukaan tuleville:
Leena Vilkka, 040 762 7650.

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen betaniassa ja lasten kammarissa/pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on yksi työtehtävistäni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa Jeesuksesta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, se on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.” 

Matt.6:34