Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä, ryhmään osallistumista suositellaan kun läheisen kuolemasta on kulunut pari kolme kuukautta.

Seuraava sururyhmä  käynnistyy syksyllä 21.9.2022 klo 18, tiedustelut ja ilmoittautumiset Päivi Lievonen, puh. 040 4871 382, paivi.lievonen@evl.fi. Kokoontumispäivät ja tarkempi aikataulu ilmoittautumisen yhteydessä.

Hyvinkään mielenterveysseura järjestää tarpeen mukaan vertaistukiryhmiä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Tiedustelut Mieli ry Hyvinkää Ma-to klo 9-15:00, p. 0400 755 284.

Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä Puolimatkan kappelissa, Aholankatu 20 klo 18

23.9. Lapsena kuolleiden muistohetki

25.10. Kun lohtua ei ole

22.11. Muistojen ilta.

Voit tulla ryhmään yhden tai useamman kerran. Vertaisryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia, ajatuksia ja tunteita muiden lapsensa menettäneiden kanssa. Voit ottaa mukaan kuvan tai muistoesineen lapsestasi. Illassa on tee/kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan vertaisryhmän ohjaaja Leenalle leena.vilkka@biofilos.fi, puh 040-7627650.

Hyvinkään lapsensa menettäneiden sururyhmät järjestetään yhteistyössä Käpy ry:n ja Hyvinkään seurakunnan kanssa.

Sururyhmä lapsille ma 21.11. klo 17; ti 29.11. klo 17; la 10.12. kl 10-15; ti 13.12. klo 17. Seurakuntakeskuksen alakerta Hämeenkatu 16. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Ari-Pekka Laakso, 0400 616 238, ari-pekka.laakso@evl.fi ja Laura Kuiri, 040 8050 333, laura.kuiri@evl.fi.

Nuoret lesket vertaistukiryhmä kokoontuu Onnensillassa, Siltakatu 6. Lisätietoja: nuoretlesket.hyvinkaa@gmail.com

Lasten sururyhmät

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Ryhmä kokoontuu ma 21.11. klo 17; ti 29.11. klo 17; la 10.12. kl 10-15; ti 13.12. klo 17. Seurakuntakeskuksen alakerta Hämeenkatu 16.

Tiedustelut  Ari-Pekka Laakso, puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso@evl.fi tai Laura Kuiri, puh. 040 8050 333, laura.kuiri@evl.fi

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen Pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on päätyöni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa kristinuskosta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Tule mukaan seuraamaan kirkkomuskarin menoa instagramista; @laurajapaavo_kirkkomuskarissa . Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Toimin myös Kirkon alat ry:n luottamusmiehenä ja monenlaisissa lapsi- ja perhetyön tapahtumissa. Talviuinti, elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin