Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen
voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä.

Syksyn sururyhmä on täynnä. Seuraava sururyhmä aloittaa tammikuussa, ryhmä kokoontuu päiväsaikaan tiistaisin klo 14-15.30 alkaen 14.1. Kokoontumispaikka seurakuntakeskuksen keskusteluhuone, Hämeenkatu 16.  Ilmoittautumiset Kaisa Laakso, puh. 040 755 9364, kaisa.laakso at evl.fi.

Toivon polulla vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Seuraava ryhmä alkaa elokuussa 2020, tarkemmat tiedot tulevat alkuvuodesta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Hyvinkään Mielenterveysseura, johanna.jarviluoma@hymise.fi. Lisätietoja numerosta 040 137 2447.
Huom. Aina voit ottaa yhteyttä Kriisikeskus Hymiseen Ma-to klo 9-15:00, p. 0400 755 284.

Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä, tiedustelut leena.vilkka@biofilos.fi, puh. 040-7627650.

Lasten sururyhmät

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Seuraava lasten sururyhmä aloittaa keväällä:

Kokoontumiset Vehkojan seurakuntakeskuksen alakerran takkahuoneessa os. Yli-Anttilantie 3:

Ke 1.4. klo 17:30 – 19:00 Aloitus ja tutustuminen, yhteinen lasten ja aikuisten kanssa.

Ke 8.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 1, lasten kanssa.

Ke 15.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 2, lasten kanssa.

La 18.4. klo 11:00 -16:00 Kokoontuminen 3-5, lasten kanssa (päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala).

Ke 22.4. klo 17:30 – 19:00 Kokoontuminen 6, perheilta, yhteinen lasten ja aikuisten kanssa.

Ryhmä on osallistujille maksuton.

Ryhmää ohjaavat nuorisotyönohjaaja Ari-Pekka Laakso ja varhaiskasvattaja Laura Kuiri.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ari-Pekka Laakso puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso@evl.fi tai Laura Kuiri puh. 040 8050 333 laura.kuiri@evl.fi

Lapsensa menettäneille

Tiedustelut ja ilmoittautuminen ensimmäistä kertaa mukaan tuleville:
Leena Vilkka, 040 762 7650.

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen betaniassa ja lasten kammarissa/pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on yksi työtehtävistäni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa Jeesuksesta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, se on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34