risti loistaa hämyisellä taustalla

Nuoret aikuiset

Retkiä, lautapeli-iltoja, brunsseja, kristillistä joogaa, kirkkoteatteria, retriittejä. Esimerkiksi tätä on nuorten aikuisten toiminta Hyvinkään seurakunnassa.

Vaan kuka on nuori aikuinen? Kirkon näkökulmasta nuori aikuinen on henkilö, jota seurakuntien nuorisotyö ei enää tavoita, mutta joka ei vielä kolkuttele aivan eläkeläiskerhojenkaan ovia. Nuoren aikuisuuden voi määritellä myös tietynlaisena elämänasenteena tai maailmankuvana.

Mitään seurakunnan toimintaa ei rajata vain tietyn ikäisille, mutta nuoret aikuiset -toiminta on suunnattu ensisijaisesti 18-39 -vuotiaille. Mukaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin jo perheen perustaneetkin. 

 

Lataa akkusi Hiljaisuuden retriitissä

Tule nuorille aikuisille (noin 18-39 v)  ja opiskelijoille suunnattuun Hiljaisuuden retriittiin lepäämään Jumalan läsnäolossa, lataamaan akkuja, keräämään voimaa talvisesta luonnosta. 

Hyvinkään seurakunta järjestää luontoteemaisen Hiljaisuuden retriitin Vihdin Enä-Sepässä 8-10.1.2021. Retriittistä tehdään lauantaina retki Nuuksion kansallispuistoon. Siellä kierretään rukousmeditaatiohetkiin pysähdellen 3,9 km mittainen patikointireitti,  joka sopii normaalikuntoisille kävelijöille. Reitin varrella pysähdytään myös evästauolle nuotiopaikalle.

Muutoin retriitissä noudatetaan väljää päiväohjelmaa rukous- ja meditaatiohetkineen, ruokailuineen ja omatoimisine vapaahetkineen. Enä-Sepässä on mahdollisuus myös saunoa ja palju lämpeää lauantai-iltana.   

Retriitin hintaan, 40 e, sisältyvät menopaluu tilausbussikuljetukset Hyvinkään kirkolta EnäSeppään sekä Nuuksion retkelle, ruokailut, majoitus 1 hengen huoneissa sekä ohjelma. 

Retriittiin voit ilmoittautua 7.12. alkaen osoitteessa www.hyvinkaanseurakunta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä . Ilmoittautuminen on auki 19.12. saakka ja mukaan mahtuu 13 henkilöä. 

Lisätietoja nuorten aikuisten ja oppilaitosyhteistyön pappi Heidi Kajander-Maavuori,  Hyvinkään seurakunta, p. 0408050320, heidi.kajander@evl.fi

 

Pieni kehollinen rukoushetki

 

YouTube-video

 

YouTube-video
nuoria kävelemässä

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori

Oppilaitostyö ja nuoret aikuiset

Nuorten aikuisten ja oppilaitosyhteistyön pappi kypsähkössä neljänkympin kierteessä☺. Työssäni saan toteuttaa perusluonteenpiirteitäni luovaa hulluutta ja rentoutta. Mustan huumorin ystävä, jolle pesäpallo, ulkoilu ja hyvät kirjat muodostavat pyhän kolminaisuuden.

Motto: "Siellä missä muutkin - ihan pihalla."