perhe kirkossa

Perheet

Hyvinkään seurakunnan perhetyö tukee lapsiperheitä ja parisuhdetta elämän arjessa. Tavoitteena on antaa perheille mahdollisuus yhdessäoloon ja lepoon työntäyteisen arjen keskellä. Hyvinkään seurakunnan perhetoiminta on tarkoitettu kaikille lapsiperheille. Emme kysy kirkon jäsenyyttä. Kaikki ovat tervetulleita!

Sen lisäksi haluamme tarjota parisuhteelle rakennusaineita. Onhan vanhempien välinen suhde se tukilanka, jonka varassa myös lasten hyvinvointi lepää.

Hyvinkään seurakunnan perhetyön johtoajatuksena on pitää esillä sanomaa rakastavasta ja anteeksiantavasta Jumalasta. Luottamus elämää kannattelevaan Luojaan luo lujan pohjan myös lähimmille ihmissuhteillemme antaen mallin anteeksiantamisesta ja vahvistaen toivoamme vaikeina aikoina. Perhettä yhdistävä rakkaus on aina heijastusta Jumalan rakkaudesta. Perheen yhteisen hartauselämän tukeminen on tämän vuoksi myös oleellinen osa perhetyötä.

Muskarikirkko

Lauletaan, lorutellaan ja nautitaan ehtoollinen yhdessä!

Pe 16.9., 14.10 ja 11.11. klo 10.00 Vanhassa kirkossa, Uudenmaankatu 13. Sopii perheen pienemmillekin. Lauletaan, lorutellaan ja nautitaan ehtoollista yhdessä. Kesto n. 30 min, jonka jälkeen sivusalissa tarjolla kirkkososeet ja kahvit.

Kaiken kansan kahvila perjantaisin klo 9.00-12.00 Vanhan kirkon sivusalissa. Pistäydy kohtaamispaikkaan hetkeksi ta pidemmäksi aikaa.
Aamupuuroa, kahvia, hartaushetki klo 10.00.

Lisätiedot: anna-mari.tukeva@evl.fi, 040 559 6327

Pikkuhelppi

Haluatko hengähtää hetken, käydä kaupassa tai opiskella tai mihin vain tarvitset omaa aikaa? Lastenhoitoa tarjolla perheille koulujen toiminta-aikana arkisin n. 2h/kerta. Maksuton! Ota yhteys Annicaan ja sovi aika lastenhoitoon 050 412 0678.

Lapsiparkki

Tiistaisin klo 14.00-16.00 ja Torstaisinklo 16.30-18.30 Srk-keskuksen alakerrassa, Hämeenkatu 16 tai Pappilassa, Pappilankatu 14.
lmoittautumiset etukäteen, kysy paikkaa 050 412 0678 (myös viestillä.) Peruutukset edelliseen iltaan mennessä. Maksuton!

Odotusten kahvila

Tervetuloa ihmeen äärelle. Vertaistukea jokaiselle vauvaa odottavalle, vapaata keskustelua, eri aiheita.
Kokoonnumme parittomien viikkojen keskiviikkoisin elokuun lopusta alkaen klo 17.00-18.30 Pappilassa, Pappilankatu 14.
(31.8., 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12.)
Voit osallistua joka kerta tai kun sinulle sopii.
Saat kutsun tapaamiseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset: anna-mari.tukeva@evl.fi, 040 559 6327

Kamalat äidit -vertaisryhmä

Kamalat äidit kokoontuu seuraavan kerran keväällä 2023 tiistaisin 17.1., 31.1., 14.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5. klo 17.00-18.30 Pappilassa, Pappilankatu 14. Koitettua vertaistoimintaa. Kamalat äidit - vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja. Ryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen.

Ryhmään otetaan 10 äitiä. Ryhmä on suljettu, luottamuksellinen ja maksuton. Ilmoittautuminen 29.8. mennessä. Toivomme ryhmiin osallistuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin. Tarjolla pientä purtavaa. Ryhmän ohjaajina toimivat Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvattajat Nonna Kotkanen-Koivu sekä Laura Kuiri.

Lisätiedot: Nonna Kotkanen-Koivu, 050 533 7312, nonna.kotkanen-koivu@evl.fi

Lapsiperheiden tulevia tapahtumia ja retkiä:

Su 18.12. Kauneimmat joululaulut
Ti 20.12.  Perheiden Tähtikirkko

Betsku.net - sivulta pääsee ilmoittautumaan koululaisten ja perheiden leireille tästä linkistä.

Apu on lähellä

Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyönä tehty video.

Perheiden pikkujoulu ma 19.12. klo 9-12 Vehkojan srk-keskuksessa.

Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja, Lapset ja perheet
Varhaiskasvatuksen ohjaaja

Tykkään työstäni. Monenlaisessa saan olla mukana, on perhemessuja ja –brunsseja, pyhäkoulua, päiväkotien kanssa tehtävää yhteistyötä, tapahtumia, retkiä, leirejä. Jokainen päivä on ainutlaatuinen ja tärkeä. Viihdyn luonnossa ja mökillä. Varsinkin geokätköily vie monenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

Motto: Perheiden parhaaksi, lasten kasvua tukien.

Varhaiskasvatuksen pappi: lapsi- ja perhetyö sekä parisuhdetyö

Lapsissa on tulevaisuus.

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta."

Tässä työni tavoite ja haaste. Kohdata jokainen lapsi yksilönä ja pyrkiä itse kohti lapsen kaltaisuutta yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Olen kahden säheltävän kultaisen noutajan iloinen omistaja.

Lastenohjaaja

Työhöni kuuluu perheiden ulkoiluavun ja lastenhoidon koordinointi. Apu on tarkoitettu kaikille perheille omien tarpeiden mukaan, esim. jos vanhempi haluaa hetken omaa aikaa tai on hoidettava asioita, joille lasta ei voi ottaa mukaan.

Tämän lisäksi työskentelen Vehkojan perhekerhossa, seurakuntakeskuksen päiväkerhossa ja lapsiparkissa. Olen myös mielelläni mukana perhetapahtumissa ja maahanmuuttajien toiminnassa.

Motto: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.

Apu on lähellä -Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyön esittelyvideo