Palveleva puhelin

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80. Suuntanumeroa ei tarvita.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä. Suomenkielinen päivystys on koko maassa su-to klo 18-01 ja pe-la klo 18-03

Ruotsinkielinen päivystys - Kyrkans samtalstjänst päivystää joka ilta klo 20-24 numerossa 0400 22 1190

Palveleva netti toimii osoitteessa evl.fi/palvelevanetti. Palvelevaan nettiin voi lähettää viestin milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelumaksun verran.

Palvelevan puhelimen kaikki palvelut: puhelinpalvelu, chat, palveleva netti, palveleva kirje sekä keskusteluavun palvelut nuorille ja koululaisille löytyvät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi ja nuorille ja koululaisille kirkonkeskusteluapua.fi/nuorille/

Matkapuhelimesta soitettaessa laskutusperusteena ovat oman operaattorin palveluhinnat. Palveleva puhelin on ev.lut.seurakuntien auttava puhelin, jossa kuka tahansa voi kertoa mieltä painavia asioita ja purkaa taakkaansa. Keskustelu tapahtuu nimettömänä ja on luottamuksellista. Päivystäjä on lähimmäinen, joka auttaa kuuntelemalla ja keskustelemalla. Soittajaa tuetaan löytämään itse elämäänsä parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä.  

Palvelevan puhelimen yhteyshenkilö Hyvinkään seurakunnassa on kappalainen Petra Pohjanraito.

Palvelevan puhelimen päivystäjäksi?

Kirkon keskusteluavun palvelevaan puhelimeen etsitään uusia päivystäjiä.  Vapaaehtoisiksi päivystäjiksi kutsutaan tasapainoisia aikuisia, jotka haluavat tukea toisia ihmisiä. Koulutus- ja ammattitaustat voivat olla erilaisia, mutta yhteistä on avoin suhtautuminen kaikenlaisiin keskustelunaiheisiin.

Monet vapaaehtoiset kokevat löytäneensä Palvelevasta puhelimesta mielekkään tehtävän, jossa voi itsekin kehittyä. Päivystäjille järjestetään jatkuvaa jatkokoulutusta paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Valmennuksen jälkeen vapaaehtoiset sitoutuvat päivystystehtävään muutaman tunnin jaksoissa vähintään kerran kuukaudessa sekä tehtävään liittyvään työnohjaukseen. Puhelinpäivystys tapahtuu iltayöllä alkaen klo 21.

Päivystystehtävästä kiinnostuneet kutsutaan haastatteluun, jonka pohjalta valitaan valmennukseen osallistujat. Valmennus on osallistujille maksuton. Haastatteluun ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Petra Pohjanraito, 040 7481 960, petra.pohjanraito@evl.fi.

palveleva puhelin numero 0400 22 11 80 arkisin 18-01, viikonloppuisin 18-03.

Ota yhteyttä

Kappalainen

Palveleva puhelin, Vapaaehtoistyön koordinointi