puu ja eläimiä tansaniassa

Mikko Pyhtilä, Tansania

Yhteistyökirkko: Tansanian ev.lut. kirkko 

Mikko Pyhtilä on ammatiltaan kirkon nuorisotyönohjaaja.  Hän toimii Tansanian ev.lut. kirkon kahdessa hiippakunnassa, Victoriajärven itäisessä sekä kaakkoissa hiippakunnassa evankeliumia saarille ja evankeliumia kylille - hankkeissa lähetystyö- ja evankeliointityön koordinaattorina sekä työaluetiedottajana. 

Sinema Leo-elokuva-autot (Sinema Leo suomeksi Elokuvat tänään) ovat yksi työmuodoista. Autot kiertävät kylissä 11 kertaa aina 12 päivää kerrallaan yhden vuoden aikana. Kylissä saattaa olla vain muutama krisitty tai seurakuntaelämä on hiipunut. Autossa matkustaa kaksi paikallista evankelistaa, jotka tekevät ovelta ovelle evankeliointia päivisin. He keskustelevat ihmisten kanssa elämään liittyvistä asioista, kuten terveyteen, hyvinvointiin ja hygieniaan liittyvistä asioista tai kristityn elämästä ja uskosta. Iltaisin on ulkoilmatilaisuuksia. Viikon päätteeksi näytetään elokuva, joka kertoo usein jonkin Raamatun tarinan. Elokuvia saattaa helposti kerääntyä illan pimeydessä katsomaan yli tuhat henkeä. Tällä työllä tuetaan alkavien seurakuntien toimintaa ja kutsutaan ihmisiä kirkon toimintaan mukaan. 

Eräs uusi kristitty kertoi Ukaralla kyyneleet silmissä, kuinka kirkkorakennuksen valmistuminen muutti hänen elämänsä. ”Olen ollut kristitty vasta vain vähän aikaa ja haluan osallistua jumalanpalveluksiin joka viikko, jotta oppisin lisää Jumalasta. Ennen kirkon rakentamista jumalanpalvelukset kuitenkin järjestettiin puun alla ja minua hävetti tulla mukaan. Naapurini pilkkasivat minua, koska olemme niin köyhiä, ettei meillä ole varaa edes kirkkoon. Nyt kehtaan tulla kirkkoon koska vaan ja kutsua myös naapurini mukaan.”

Lue aluejohtajan tervehdys 2023.

Lue viimeisin raportti Tansaniasta tehtävästä työstä. 

 

 

Tietoa Tansaniasta

Valtiomuoto   tasavalta
Pääkaupunki  Dodoma
Asukkaita       46,3 miljoonaa
BKT                889 € /asukas
Kristittyjä       45 %
Muslimeja     35 %

Afrikan kartta. Tansania sijaitsee itä-Afrikassa, päiväntasaajan alapuolella. Kenia on Tansanian yläpuolella.
Afrikan kartta, johon merkitty Mwanzan kaupunki Tansaniassa. Lähde Google maps.

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri

”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa. 

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän erilaisia tapahtumia, retkiä ja lähetysmyyjäisiä.  Hyvinkäällä on kaksi lähetystyön toimintaryhmää KäTeVät, jotka tekevät käsitöitä ja Tikkusormet, jotka tekevät puutöitä. 

Lähetyssihteerin työn lisäksi toimin työsuojeluvaltuutettuna.