risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Tervetuloa jumalanpalveluksiin!

LINKIN SUNNUNTAIN KLO 10 JUMALANPALVELUKSEN SUORAAN LÄHETYKSEEN LÖYDÄT SIVUN ALA-OSASTA

Jumalanpalvelus eli messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai vaihtoehtoisesti sanajumalanpalvelus ilman ehtoollista on seurakunnan keskeisin rituaali. Sitä vietetään kirkkovuoden kunkin ajankohdan eli kirkkopyhän mukaan. Kirkkovuosi-käsite on peräisin jo kristillisen seurakunnan ensimmäisiltä vuosisadoilta. Osallistuessaan jumalanpalveluksiin seurakuntalainen käy vuoden aikana läpi uskomme päähenkilön, Jeesuksen, koko elämän.

Messun ytimenä ovat Jumalan sana ja siihen pohjautuva saarna sekä ehtoollisen sakramentti. Messu puhuttelee jokaista kävijää omalla tavallaan tämän sen hetkisessä tilanteessa. Päiväjumalanpalveluksen lisäksi Hyvinkään seurakunnassa vietetään messua tai sanajumalanpalvelusta iltakirkoissa.

Hyvinkään kirkossa ja Paavolan seurakuntakodissa on jumalanpalvelukset joka sunnuntai klo 10, ellei muutoksista ole ilmoitettu. Vanhassa kirkossa pidetään iltakirkkoja sunnuntaisin. Katso tarkemmat ajankohdat Tapahtumakalenterista tai seurakunnan viikko-ohjelmasta. Vehkojan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelukset ovat joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12. Kytäjän kirkon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 13. Martin seurakuntatalon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 15. Kaukasten palvelutalon jumalanpalvelukset pidetään joka toinen kuukausi sunnuntaisin klo 12.

Kohti-illat Hyvinkään kirkossa

Hyvinkään kirkko (Hämeenkatu 16) 8.4. ja 20.5. klo 16.30-20. Keittotarjoilu klo 16.30 alkaen. Klo 17.00 alkaa tilaisuus kirkossa. Ohjelmassa seurakuntalaisen puheenvuoro, musiikkia ja yhteislauluja,  sananopetusta ja ehtoollinen. Pyhäkoulu. Kolehti seurakunnan lähetystyölle. Esirukouspalvelua koko illan ajan. Tule suunnittelemaan ja kehittämään uutta yhteistä Kohti-iltaa!

Otamme mielellämme palautetta jumalanpalveluksista. Voit lähettää sen palautelomakkeella. Muistathan kertoa palautteessa, mistä jumalanpalveluksesta on kyse.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Jumalanpalvelustyö, kauppakeskustyö

Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi – siellä on koko elämän lähde.

- Sananl. 4:23