risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Tervetuloa jumalanpalveluksiin!

Jumalanpalvelusta vietetään monin muodoin. Yleisin on messu, joka sisältää ehtoollisen.

Sanajumalanpalveluksessa korostuu saarna, silloin ehtoollista ei ole. Erityisjumalanpalveluksia pidetään eri teemoilla, muun muassa jumalanpalveluksia koululaisille, perhekirkkoja ja Kohti-iltoja.

Jumalanpalvelus eli messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai joskus sanajumalanpalvelus on seurakunnan keskeisin tapahtuma. Se muotoutuu kirkkovuoden ajankohdan perusteella. Kirkkovuosi-käsite on peräisin kristillisen seurakunnan ensimmäisiltä vuosisadoilta. Osallistuessaan jumalanpalveluksiin seurakuntalainen käy samalla vuoden aikana läpi myös uskomme päähenkilön, Jeesuksen, elämän.

Messun ytimenä ovat Jumalan sana ja sen saarna sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja Hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä kohdaten ihmisen hänen senhetkisessä elämäntilanteessaan.

Päiväjumalanpalveluksen lisäksi seurakunnassamme vietetään messua tai sanajumalanpalvelusta iltakirkoissa.

Hyvinkään kirkossa ja Paavolan seurakuntakodissa on jumalanpalvelukset joka sunnuntai klo 10, ellei muutoksista ole ilmoitettu.

Vanhassa kirkossa pidetään iltakirkkoja sunnuntaisin. Katso tarkemmat ajankohdat Tapahtumakalenterista tai seurakunnan viikko-ohjelmasta.

Vehkojan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelukset ovat joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.

Kytäjän kirkon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 13.

Martin seurakuntatalon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 15.

Kaukasten palvelutalon jumalanpalvelukset pidetään joka toinen kuukausi sunnuntaisin klo 12.

Otamme mielellämme palautetta jumalanpalveluksista. Voit lähettää sen palautelomakkeella. Muistathan kertoa palautteessa, mistä jumalanpalveluksesta on kyse.

Kohti-illat Hyvinkään kirkossa

Hyvinkään kirkko (Hämeenkatu 16) 14.1.,25.2., 8.4. ja 20.5. klo 16.30-20. Keittotarjoilu klo 16.30 alkaen. Klo 17.00 alkaa tilaisuus kirkossa. Ohjelmassa seurakuntalaisen puheenvuoro, musiikkia ja yhteislauluja,  sananopetusta ja ehtoollinen. Pyhäkoulu. Kolehti seurakunnan lähetystyölle. Esirukouspalvelua koko illan ajan. Tule suunnittelemaan ja kehittämään uutta yhteistä kohti-iltaa!

Tervetuloa!

Sunnuntai 17.2. – Ansaitsematon armo

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)
Pääsiäisjakso, paastonaikaa edeltävät sunnuntait

10.00 Messu Hyvinkään kirkossa. Merja Telsavaara, Ilkka Järvinen.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.