Diakonia

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Voit ottaa yhteyttä diakonian vastaanotolle kun kaipaat tukea elämääsi. Diakoniatyöntekijät antavat keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa sekä tarvittaessa taloudellistakin apua Hyvinkäällä kirjoilla oleville henkilöille.

Diakonian palvelut ovat ilmaisia, mutta osa retkistä ja leireistä on maksullisia.

Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia.

JOULUNAJAN 2022 AVUSTUSTEN HAKU

Diakonian taloudelliset avustukset käsitellään joulukuussa puhelimitse kahden viikon aikana 5.12.-16.12.2022.

Numero on 019 456 1250.

Päätös avustuksesta tehdään silloin puhelinkeskustelun aikana.

Valmistaudu kertomaan puhelimessa diakoniatyöntekijälle taloutesi tulo- ja menotiedot, perhekoko, talouteesi kuuluvien aikuisten nimet sekä avustuksen tarpeeseen liittyvät asiat.

Mahdollisesta avustuksen hakuajasta sovitaan puhelun aikana.

Jos puhelin on soittohetkellä varattu, kannattaa soittaa uudelleen. Puhelimeen vastataan heti, kun se on mahdollista.

Numeroon ei voi jättää viestiä.

Puhelinajat:

Maanantai 5.12. klo 10-13

Keskiviikko 7.12. klo 10-13

Torstai 8.12. klo 10-13

Perjantai 9.12. klo 10-13

Maanantai 12.12. klo 10-13

Keskiviikko 14.12. klo 10-13

Torstai 15.12. klo 10-13

Perjantai 16.12. klo 10-13

Diakonian ajanvarausta ei ole ajalla 17.12.2022 - 1.1.2023.

2.1.2023 alkaen ajanvaraus jälleen normaalisti.

Ajanvaraus diakoniatyöntekijän vastaanotolle joulunajan jälkeen

Diakoniatyöntekijän tapaamisesta sovitaan
ajanvaraus
numerossa 019 4561 250 seuraavina aikoina:

maanantaisin klo 14 - 17

tiistaisin klo 13 - 16

torstaisin klo 10 - 13

Jos ajanvaraus ei syystä tai toisesta onnistu soittamalla, voit käydä varaamassa tapaamisajan diakoniatoimisto NesTorissa osoitteessa Suokatu 6 (Kelan talon alakerta). Parhaiten tavoitat työntekijän sieltä edellä mainittuina vastaanottoaikoina.

Diakonian palveluita

• Diakoniaruokailu
  • Kaiken kansan olohuone Vanhassa kirkossa perjantaisin klo 9-12
  • soppatykkiruokailut kuukauden välein diakoniatoimisto NesTorin kulmalla
  • kotikäynnit
  • ryhmät ja kerhot
  • retket ja leirit
  • muut tapahtumat
  • Herusten mökin vuokraustoimintaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
  • ystävätoiminta ja muu vapaaehtoistyö
  • erityisryhmien jumalanpalvelukset

Diakoniatyöntekijät osallistuvat rippikouluopetukseen ja vastaavat vuosittain yhteisvastuukeräyksen
toteuttamisesta Hyvinkäällä. Mikäli toivot, että diakoniatyöntekijä tulee tapaamaan sinua kotiin voit soittaa suoraan diakoniatyöntekijöille.

Suomen Ev.lut. kirkon diakoniatyö täyttää 150 vuotta

Itsenäinen Hyvinkään seurakunta perustettiin 1917 ja seurakunta kuului Porvoon hiippakuntaan v. 1923 asti. Seurakuntaan otettiin ensimmäinen diakoniatyöntekijä 1918. Työtä tekemään palkattiin suntiodiakoni Kalle Uuno Murtola, joka aloitti työnsä maailman – ja kansalaissodan jälkeisissä ankeissa oloissa.

Tästä voit tutustua Tuija Mattilan laatimaan Hyvinkään seurakunnan diakoniatyön historiaan. Linkki avaa pdf-version

Diakonian historiaa Hyvinkäällä

DIAKONIA – OSA SUUREMPAA KOKONAISUUTTA

Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset. Diakonian tehtävänä on lievittää inhimillistä hätää ja välittää Jumalan rakkautta. Diakonia tarjoaa apua hengelliseen, henkiseen ja aineelliseen ahdinkoon.

Diakoniatyöntekijät tekevät yhteistyötä seurakunnan muiden työntekijöiden ja Hyvinkäällä toimivien eri viranomaistahojen sekä useiden järjestö- ja kansalaistoimijoiden kanssa.

Työalat ja vastuualueet

Kehitysvammaistyö, näkövammaistyö, Herusten mökin vuokrausasiat