Diakonia

Suomen Ev.lut. kirkon diakoniatyö täyttää 150 vuotta

Itsenäinen Hyvinkään seurakunta perustettiin 1917 ja seurakunta kuului Porvoon hiippakuntaan v. 1923 asti. Seurakuntaan otettiin ensimmäinen diakoniatyöntekijä 1918. Työtä tekemään palkattiin suntiodiakoni Kalle Uuno Murtola, joka aloitti työnsä maailman – ja kansalaissodan jälkeisissä ankeissa oloissa.

Tutustu Tuija Mattilan laatimaan Hyvinkään seurakunnan diakoniatyön historiaan. Linkki avaa pdf-version

Diakonian historiaa Hyvinkäällä

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Voit ottaa yhteyttä diakonian vastaanotolle kun kaipaat tukea elämääsi. Diakoniatyöntekijät antavat keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa sekä tarvittaessa aineellista apua Hyvinkäällä kirjoilla oleville henkilöille.

Diakonian palvelut ovat ilmaisia, mutta osa retkistä ja leireistä maksullisia. Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia.

Ajanvaraus diakoniatyöntekijän päivystysvastaanotolle

Mahdollisesta diakoniatyöntekijän tapaamisesta sovitaan ajanvarausnumerossa 019 4561 250 seuraavina aikoina:

ma klo 14 - 17

ti klo 10 - 13

to klo 10 - 13

pe klo 10 - 13

Jos ajanvaraus ei syystä tai toisesta onnistu soittamalla, voit käydä varaamassa tapaamisajan diakoniatoimisto NesTorissa osoitteessa Suokatu 6 (Kelan talon alakerta).

Muut diakoniatyön palvelut

Muita diakoniatyön palveluja ovat:

Diakoniatyöntekijät osallistuvat rippikouluopetukseen ja vastaavat vuosittain yhteisvastuukeräyksen
toteuttamisesta Hyvinkäällä. Mikäli toivot, että diakoniatyöntekijä tulee tapaamaan sinua kotiin voit soittaa suoraan diakoniatyöntekijöille.

DIAKONIA – OSA SUUREMPAA KOKONAISUUTTA

Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset. Diakonian tehtävänä on lievittää inhimillistä hätää ja välittää Jumalan rakkautta. Diakonia tarjoaa apua hengelliseen, henkiseen ja aineelliseen ahdinkoon.

Diakoniatyöntekijät tekevät yhteistyötä seurakunnan muiden työntekijöiden ja Hyvinkäällä toimivien eri viranomaistahojen sekä useiden järjestö- ja kansalaistoimijoiden kanssa.

Työalat ja vastuualueet

Kehitysvammaistyö, näkövammaistyö, Herusten mökin vuokrausasiat