Etiopialaisia koululaisia piirustusten kanssa.

Kristiina ja Kai Ojala, Etiopia

Yhteistyökirkko: Mekane Yesus-kirkko

Arkkitehti Kristiina Ojala toimii Etiopian maa-alueen päällikkönä ja pastori Kai Ojala toimii teologisena asiantuntijana Etiopian evankelisen Mekane Yesus-kirkon seminaarissa.  Heillä on mukanaan Naomi-tyttö.

Ojalan perheen elämää Addis Abebassa

Kristiinan työ on jatkunut monipuolisena. Elokuussa hän pääsi käymään Pohjois-Etiopiassa, Dessiessä ja Kombolchassa ja tutustumaan työhömme siellä. Lähetysseuran tuella rakennetuissa toimintakeskuksissa syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret oppivat hyödyllisiä taitoja. Vaikeasti vammaisten lasten äidit saavat lapsensa kuntoutukseen ja voivat samalla tehdä itse jotain muuta. Orpotukihankkeen ansiosta sadat lapset ovat saaneet käydä koulua. Kristiina vaikuttui paikallisten työntekijöiden innovatiivisuudesta ja sitoutuneisuudesta vähempiosaisten auttamisessa. Tällaisessa on hienoa olla mukana! Metallityöpajassa Dessien toimintakeskuksessa syntyy mm. huonekaluja. Eri uskontojen edustajat elävät täällä enimmäkseen rauhassa rinnakkain. 

Hyvinkään seurakunta on tukenut tätä toimintaa usean vuoden ajan. 

Kai on tämän syksyn opettanut seminaarilla kahta täysin uutta kurssia. Kursseihin ei ole ollenkaan materiaalia, joten työtä ja valmistelua on riittänyt. Kurssit käsittelevät sielunhoitoa, josta Kailla on pitkä kokemus sekä sairaalasielunhoidon koulutus. Näistä on ollut nyt paljon hyötyä, vaikka Suomen ja Etiopian tilanteet eroavat kovasti toisistaan. Ihmisenä elämisen kysymykset ovat kuitenkin kaikkialla samanlaisia. Kai on rakentanut luentonsa 2. Korinttilaiskirjeen pohjalle, mikä on innostanut erityisesti toisen vuoden opiskelijoita, joiden joukossa on paljon jo kirkon työssä toimineita. Välillä kynät sauhuavat, kun he tekevät muistiinpanoja liittyen raamatunkohtiin. 

Lue tästä Ojalan perheen uutiskirje.

Aluejohtajan tervehdys 2023 sekä Uutiskirje teologisen seminaarin koulutuksesta

Lue Ojaloiden esittely tästä.

 

Tietoa Etiopiasta

Valtiomuoto Tasavalta
Pääkaupunki Addis Abeba
Asukkaita 120,3 mil.
BKT 93 miljardia €
Kirkon jäsenmäärä 10,4 miljoonaa

 

 

 

 

 

Afrikan kartta, johon on merkitty Etiopian pääkaupunki Addis Abeba.
Addis Abeba

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri

”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa. 

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän erilaisia tapahtumia, retkiä ja lähetysmyyjäisiä.  Hyvinkäällä on kaksi lähetystyön toimintaryhmää KäTeVät, jotka tekevät käsitöitä ja Tikkusormet, jotka tekevät puutöitä. 

Lähetyssihteerin työn lisäksi toimin työsuojeluvaltuutettuna.