Apua ja tukea

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa.

Akuutissa kriisitilanteessa soita:

Päivystävä pappi: 040 8050 212 (arkisin klo 9-13)

Koulutyöstä vastaava pappi: 0400 843 241

Diakoniatyöntekijät: 040 5596 314, 040 4871 382

Diakoniatyö

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset. Diakonian palvelut ovat kaikkien Hyvinkäällä kirjoilla olevien asukkaiden käytettävissä. Palvelut ovat ilmaisia; osa retkistä ja leireistä on maksullisia. Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia ja vain asiakkaan kirjallisen luvan perusteella voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä yhteistyötahoihin, kuten esim. perusturvatoimistoon jne.

Oletko menettänyt läheisen ihmisen?

Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan. Lue lisää sururyhmistä täällä.

DIAKONIAN ASIAKASVASTAANOTTO

Diakoniatoimistossa, NesTorissa,
Suokatu 6

ma 14 - 17 perhetyön vastaanotto

to 10 - 13 päihdetyön vastaanotto
to ja pe klo 10 - 13 vastaanotto

Vastaanotolle voit tulla varaamalla ajan etukäteen vastaanotto-aikoina  (tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 10-13) puhelimitse numerosta 019 4561 250 tai käy varaamassa aika paikan päällä. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

kaksi ihmistä toinen auttaa toista pitäen kädestä