Apua ja tukea

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa.

Voit ottaa yhteyttä:

Päivystävä pappi: 040 8050 212 (arkisin klo 9-13)

Koulutyöstä vastaava pappi: 0400 843 241

Diakoniatyöntekijät: 040 4871 382

Diakoniatyö

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset. Diakonian palvelut ovat kaikkien Hyvinkäällä kirjoilla olevien asukkaiden käytettävissä. Palvelut ovat ilmaisia; osa retkistä ja leireistä on maksullisia. Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia ja vain asiakkaan kirjallisen luvan perusteella voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä yhteistyötahoihin.

Oletko menettänyt läheisen ihmisen?

Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan. Lue lisää sururyhmistä täällä.

AJANVARAUS DIAKONIATYÖNTEKIJÄN TAPAAMISEEN

Tapaamiseen pääset soittamalla ajanvarausnumeroon 019 4561 250 seuraavina aikoina:

ma 14 - 17 perhetyön diakoniatyöntekijän vastaanotto

ti klo 10 - 13 diakoniatyöntekijän vastaanotto

to 10 - 13 päihdetyön diakoniatyöntekijän vastaanotto

pe klo 10 - 13 diakoniatyöntekijän vastaanotto

Jos ajanvaraus ei syystä tai toisesta onnistu soittamalla, voit käydä varaamassa tapaamisajan vastaanottoaikoina myös paikan päällä.

Vastaanottopaikka on diakoniatoimisto NesTorissa osoitteessa Suokatu 6 (Kelan talon alakerta).

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

kaksi ihmistä toinen auttaa toista pitäen kädestä