perhe kirkossa

Perheet

Hyvinkään seurakunnan perhetyö tukee lapsiperheitä ja parisuhdetta elämän arjessa. Tavoitteena on antaa perheille mahdollisuus yhdessäoloon ja lepoon työntäyteisen arjen keskellä. Hyvinkään seurakunnan perhetoiminta on tarkoitettu kaikille lapsiperheille. Emme kysy kirkon jäsenyyttä. Kaikki ovat tervetulleita!

Sen lisäksi haluamme tarjota parisuhteelle rakennusaineita. Onhan vanhempien välinen suhde se tukilanka, jonka varassa myös lasten hyvinvointi lepää.

Hyvinkään seurakunnan perhetyön johtoajatuksena on pitää esillä sanomaa rakastavasta ja anteeksiantavasta Jumalasta. Luottamus elämää kannattelevaan Luojaan luo lujan pohjan myös lähimmille ihmissuhteillemme antaen mallin anteeksiantamisesta ja vahvistaen toivoamme vaikeina aikoina. Perhettä yhdistävä rakkaus on aina heijastusta Jumalan rakkaudesta. Perheen yhteisen hartauselämän tukeminen on tämän vuoksi myös oleellinen osa perhetyötä.

Illallinen kahdelle

Pe 9.9. klo 18.00 Ravintola Obelix. Lastenhoito Srk-keskuksen alakerrassa. Ilmoittautuminen lähempänä ajankohtaa.

Lisätiedot. terhi.makkonen@evl.fi, 040 779 7781

Muskarikirkko

Lauletaan, lorutellaan ja nautitaan ehtoollinen yhdessä!

Pe 16.9., 14.10 ja 11.11. klo 10.00 Vanhassa kirkossa, Uudenmaankatu 13. Sopii perheen pienemmillekin. Kesto n. 30 min, jonka jälkeen sivusalissa tarjolla kirkkososeet ja kahvit.

Tervetuloa!

Lisätiedot: anna-mari.tukeva@evl.fi, 040 559 6327

Lapsiparkki ja Pikkuhelppi

Lapsiparkin ja Pikkuhelpin lastenhoidot jatkuvat taas elokuussa.

Pikkulapsiperheiden äitien hemmottelupäivä

Tervetuloa viettämään äitien hemmottelupäivää Sääksin leirikeskukseen la 3.9. klo 10.00-16.00. Rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ja saunomista. Ilmoittautumiset TÄSTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä linkistä 23.8. mennessä.

Lisätiedot: nonna.kotkanen-koivu@evl.fi, 050 533 7312

Perheiden retkipäivä

Tervetuloa viettämään perheiden retkipäivää Sääksin leirikeskukseen su 4.9. klo 10.00-16.00. Leikkejä, pelejä, saunomista, hiljentymistä ym. mukavaa. Retken hinta: aikuiset 10€, lapset 5€ (3-12 v.) alle 3v. maksutta, perhehinta 25€. Lounas, kahvit, makkarat ja mehut sisältyvät retken hintaan ja maksu paikan päällä käteisenä. Retkelle saavutaan omilla kyydeillä. Ilmoittautuminen TÄSTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä linkistä 26.8. mennessä.

Lisätiedot: Terhi Makkonen, puh. 040 779 7781, terhi.makkonen@evl.fi

Kastepäivä

Onko lapsesi kaste hoitamatta? Hyvinkään seurakunta järjestää Kastepäivän su 2.10. klo 12.00-16.00.
Ilmoittautuminen alkaa ma 11.7. TÄSTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä linkistä. Ilmoittautuminen päättyy su 25.9.

Lisätiedot: pastori Merja Telsavaara, 040 356 9078, merja.telsavaara@evl.fi

Odotusten kahvila

Tervetuloa ihmeen äärelle. Vertaistukea jokaiselle vauvaa odottavalle, vapaata keskustelua, eri aiheita.
Kokoonnumme parittomien viikkojen keskiviikkoisin elokuun lopusta alkaen klo 17.00-18.30 Pappilassa, Pappilankatu 14.
(31.8., 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12.)
Voit osallistua joka kerta tai kun sinulle sopii.
Saat kutsun tapaamiseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: anna-mari.tukeva@evl.fi, 040 559 6327

Lapsiperheiden tulevia tapahtumia ja retkiä:

Pe 30.9. Vauvan päivä Kirkonmäellä

Apu on lähellä

Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyönä tehty video.

Kädet

Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja, Lapset ja perheet
Varhaiskasvatuksen ohjaaja

Tykkään työstäni. Monenlaisessa saan olla mukana, on perhemessuja ja –brunsseja, pyhäkoulua, päiväkotien kanssa tehtävää yhteistyötä, tapahtumia, retkiä, leirejä. Jokainen päivä on ainutlaatuinen ja tärkeä. Viihdyn luonnossa ja mökillä. Varsinkin geokätköily vie monenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

Motto: Perheiden parhaaksi, lasten kasvua tukien.

Varhaiskasvatuksen pappi: lapsi- ja perhetyö sekä parisuhdetyö

Lapsissa on tulevaisuus.

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta."

Tässä työni tavoite ja haaste. Kohdata jokainen lapsi yksilönä ja pyrkiä itse kohti lapsen kaltaisuutta yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Olen kahden säheltävän kultaisen noutajan iloinen omistaja.

Lastenohjaaja

Työhöni kuuluu perheiden ulkoiluavun ja lastenhoidon koordinointi. Apu on tarkoitettu kaikille perheille omien tarpeiden mukaan, esim. jos vanhempi haluaa hetken omaa aikaa tai on hoidettava asioita, joille lasta ei voi ottaa mukaan.

Tämän lisäksi työskentelen Vehkojan perhekerhossa, seurakuntakeskuksen päiväkerhossa ja lapsiparkissa. Olen myös mielelläni mukana perhetapahtumissa ja maahanmuuttajien toiminnassa.

Motto: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.

Apu on lähellä -Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyön esittelyvideo