Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä, ryhmään osallistumista suositellaan kun läheisen kuolemasta on kulunut pari kolme kuukautta.

Syksyn sururyhmä on täynnä. Kevään sururyhmästä ilmoitetaan myöhemmin. Tiedustelut Virpi Koivisto, 040 5479 615; virpi.koivisto@evl.fi .

Hyvinkään mielenterveysseura järjestää tarpeen mukaan vertaistukiryhmiä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Tiedustelut Hyvinkään Mielenterveysseura, 040 137 2447 tai Kriisikeskus Hymise Ma-to klo 9-15:00, p. 0400 755 284.

Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä kokoontuu syyskaudella seuraavasti:

to 22.10. klo 18-20 vertaistapaaminen, teemana Lapseni on kuollut  - surun matkalaisena

ti 1.12. klo 18-20 vertaistapaaminen, teemana Lapseni on kuollut  - miten jaksan eteenpäin

Paikka: Puolimatkan Kappeli, omaisten huone, Aholankatu 20 (parkkipaikat Penttilänkadulla). Tila esteetön, luiskat ja inva-wc.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Vertaistapaamisiin voi tulla jokainen, jonka lapsi on kuollut, riippumatta lapsen iästä tai kuolinsyystä tai siitä, milloin hän on kuollut. Ilmoitathan tulijoiden määrän arvioimiseksi tulostasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla ohjaajalle. Vertaistapaamisiin voit ottaa mukaan valokuvan tai muun muiston lapsestasi. Lisätietoa ryhmästä voit kysyä ohjaajalta:

Leena Vilkka, leena.vilkka@biofilos.fi, puh. 040 762 7650

Järj. yhteistyössä KÄPY ry:n ja Hyvinkään seurakunnan kanssa

Lasten sururyhmät

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Lasten sururyhmän kokoontumiset siirretään lokakuulle, päivitämme tarkemmat ajankohdat myöhemmin.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ari-Pekka Laakso puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso@evl.fi tai Laura Kuiri puh. 040 8050 333 laura.kuiri@evl.fi

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen betaniassa ja lasten kammarissa/pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on yksi työtehtävistäni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa Jeesuksesta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, se on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin