Sururyhmät

Aikuisille ja lapsille Hyvinkään seurakunnassa

Oletko menettänyt läheisen ihmisen? Hyvinkään seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Aikuisten sururyhmiä on vuosittain kolme, lasten sururyhmiä harvemmin. Lisäksi järjestetään ns. erityissururyhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Surulla on monet kasvot. Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen
voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kokemusten jakamiseen. Esille nousevat surun eri vaiheet ja suruun liittyvät tunteet, voiman ja lohdun löytämisen kokemukset, kristillinen näkökulma kuolemaan ja suruun. Sururyhmässä rohkaisemme toisiamme eteenpäin surun tiellä.

Seuraava sururyhmä aloittaa syksyllä.

Ryhmän kokoontumispäivät ovat keskiviikkoisin: 2.10., 16.10., 23.10., 30.10., 6.11., 13.11., 20.11. klo 18-20.00. Kokoontumispaikka on seurakuntakeskuksen kokoussali (Hämeenkatu 16). Ryhmää ohjaa pastori Petra Pohjanraito. ilmoittautumiset ja tiedustelut perta.pohjanraito@evl.fi.

Toivon polulla vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille alkaa syksyllä. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Hyvinkään Mielenterveysseura, johanna.jarviluoma@hymise.fi. Lisätietoja numerosta 040-1372447.

Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä Puolimatkan kappelilla. Kokoontumiset syyskaudella 23.9. klo 18 jolloin aluksi lapsena kuolleiden muistohetki ja kynttilöiden sytytys haudoille, klo 18.30 kaikille avoin  ryhmä jossa jaamme muistoja kuolleesta lapsesta. Vertaistukiryhmään on tervetullut jokainen vanhempi, jonka lapsi on kuollut, riippumatta lapsen iästä tai kuolinsyystä. Tärkeä osa sururyhmän toimintaa on, että ryhmään osallistuu myös vanhempia, joilla on kulunut jo pidempi aika oman lapsen kuolemasta. Ilmoitathan sururyhmään osallistumisestasi etukäteen Leenalle, leena.vilkka@biofilos.fi, puh. 040-7627650, iltapalan järjestämiseksi. Voit ottaa mukaan myös valokuvan tai muun muiston lapsestasi. Sururyhmä perustuu vertaisuuteen ja on luottamuksellinen ja turvallinen paikka keskustella kaikista lapseen ja lapsen kuolemaan liittyvistä asioista ja tunteista. Sururyhmiä järjestää KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry eri puolilla Suomea. Hyvinkäällä toiminta järjestetään yhteistyössä seurakunnan kanssa ja kokoontumispaikkana on Puolimatkan Kappelin omaisten huone.

Tiistaina 29.10. klo 18-20 teemana "Lapseni on kuollut- surun matkalaisena"; ti 26.11. klo 18-20 "Lohdun ja toivon kanavat - miten jatkan omaa elämääni eteenpäin".

Puolimatkan kappeli, omaisten huone, Aholankatu 20, pysäköinti Penttilänkadun puolelle. Tiedustelut Leena Vilkka puh. 040 7627650, leena.vilkka@biofilos.fi

Lasten sururyhmät

Aikuinen työstää menetyksiään puhumalla. Lapsella ei ole samanlaista kykyä käsitellä suruaan sanoin. Silti lapsen suru on yhtä vakava ja jättää usein vielä voimakkaammat jäljet kuin aikuisen suru. Toisten saman kokeneiden seurassa lapsi voi kohdata menetyksen kivun ikäänsä sopivalla tavalla. Leikkien, askartelun ja musiikin kautta surun ilmaisijaksi löytyvät ehkä myös sanat ja olo helpottuu, kun läheisen kuolemaan liittyviä tunteita oppii ilmaisemaan.

Tiedustelut: Ari-Pekka Laakso puh. 0400 616 238 ari-pekka.laakso (at) evl.fi tai Laura Jokinen puh. 040 8050 333 laura.jokinen (at) evl.fi

Lapsensa menettäneille

Lapsensa menettäneiden Käpy-ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 18-20 Puolimatkan kappelilla.

Tapaamisten aiheet:

22.1. Menetyksen jakaminen
26.2. Suru ja tukiverkot surussa
26.3. Lapsen muistelu
30.4. Surun ristiaallokossa
28.5. Lohdun ja toivon kanavat.

Ilmoittautuminen ensimmäistä kertaa mukaan tuleville:
Leena Vilkka, 040 762 7650.

äiti lohduttaa lasta - lasten sururyhmä hyvinkään seurakunnassa

Varhaisnuoret

Motto: Odota aasilla ratsastavaa nöyrää Kristusta, kavahda Kristuksella ratsastavia kopeita aaseja.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen betaniassa ja lasten kammarissa/pappilassa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on yksi työtehtävistäni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa Jeesuksesta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, se on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34