Myanmar

Helene ja Joona Toivanen
Yhteistyökirkko: Myanmarin luterilainen kirkko, Lutheran Church of Myanmar (LCM)

Helene ja Joona Toivanen

Sley lähetti ensimmäiset lähetit Yangoniin perustamaan luterilaista instituuttia (MILT), joka aloitti toimintansa kesäkuussa 2017. Myanmarissa valtauskonto on buddhalaisuus ja kristityitä on n 4% väestöstä. MILTissä opiskelevat nuoret valmistuvat Myanmarin pienen luterilaisen kirkon palvelukseen pappeina, evankelistoina ja lähetystyöntekijöinä.

Helene ja Joona opiskelivat ensin noin vuoden burman kieltä Yangonissa. Sen jälkeen he työskentelevät dekaanina ja rehtorina MILTissä ja MLC:ssä (Myanmar Lutheran Church).

Aiemmin he työskentelivät lähetystyössä Virossa.

Lue Helene ja Joona Toivasen kirje tästä.

Toivaset ovat myös Facebookissa.

Katso myös heidän tervehdys

Tietoa Myanmarista

Valtiomuoto Tasavalta
Pääkaupunki Naypyidaw, suurin kaupunki Yangon
Asukkaita 51,5 milj (2020)
Uskonnot buddhalaisuus ( yli 85%), kristittyjä n. 4-6 %, hindulaisten ja muslimien osuus on 4 %/uskonto
BKT 1 607,12 €/asukas

Kartta, Myanmarin vasemmalla puolella Intia, oikealla puolella Kiina. Koilisessa Thaimaa.
Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.