Viikon ajatus

Avoimet ovet – avara kirkko

Ovet auki on nimeltään oman kirkkomme toiminta-ajatus, joka asettaa tavoitteita ja määrittelee suuntaa lähivuosiksi. Toimintalinjauksessa todetaan mm. näin: Edistämme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Toimintamme on tietoisesti mukaan kutsuvaa. Kaikki ihmiset ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan.

Tärkeä tavoite, jonka toteutumiseen on vielä matkaa. Sen lisäksi että yhä useammat ovat aivan kuin jo sulkeneet kirkon oven takanaan (toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti), on monia, jotka eivät ole tervetulleita sellaisina kuin ovat.

Meneillään oleva Pride-viikko on saanut pääkaupunkiseudun seurakunnat tapahtuman virallisiksi yhteistyökumppaneiksi. Monet seurakunnat ovat myös antaneet kirkkotilansa käyttöön avioliittoon vihkimisiä ja avioliittoon siunaamisia varten pariskunnan sukupuolesta riippumatta. Myös täällä kehäkolmosen ulkopuolella Lopen seurakunta on tehnyt saman päätöksen.
Onkin aika rohkeasti herätellä ajattelua, toimintaa ja päätöksentekoa tähän suuntaan ja avata ovia kohti avaraa kirkkoa. Jokaisella on oikeus olla rakastettu. Jokainen on tervetullut.

Virpi Koivisto, kappalainen, vt. kirkkoherra