Musiikkitoiminta

Musiikki on Jumalan luomislahja, se on mukana lähes kaikessa seurakunnan toiminnassa. Musiikilla on tärkeä merkitys hengellisessä elämässä yhteyden luojana ja lohduttajana. Laulaen ja soittaen voimme myös ilmaista iloa tai surua sekä viedä evankeliumia eteenpäin. Seurakunnan muusikot musisoivat ja säestävät yhteistä laulua messuissa ja monissa seurakunnan tapahtumissa. Seurakunta tarjoaa monipuolista musiikkitoimintaa kaiken ikäisille.

Tule mukaan syksyn 2022 musiikkitoimintaan

"Yhteen ääneen" -yhteislaulutilaisuudet alkaen to 1.9 klo 14 Hyvinkään kirkossa. Kaikille avoin, ei edellytä ilmoittautumista tai sitoutumista.

Musamuksut (3-6 vuotiaille) alkaen 17.8 klo 16.30 ja 17.30 (kaksi ryhmää) Pappilassa. Ilmoittautuminen tulossa pian :)

Lapsikuoro alkaen ke 31.8 klo 17 Hyvinkään kirkossa. Ilmoittautuminen Lapsikuoroon 30.8 mennessä tästä linkistä.

Nuorisokuoro alkaen ke 31.8 klo 18 Hyvinkään kirkossa. Ilmoittautuminen Nuorisokuoroon 30.8 mennessä tästä linkistä.

Voice of Wonders alkaen pe 26.8 klo 18 Hyvinkään kirkossa. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Pikajuna alkaen to 1.9 klo 17.30 Paavolan seurakuntakodissa

Walon Säde alkaen ke 24.8 klo 18 Hyvinkään seurakuntakeskuksessa. Ilmoittautuminen 24.8 mennessä tästä linkistä.

Kirkkokuoro alkaen to 1.9 klo 18 Hyvinkään kirkossa

Vehkojan kuoro alkaen to 1.9 klo 16 Vehkojan seurakuntakeskuksessa

Lukkarin kuorokoulu

Lukkarin kuorokoulussa tutustutaan nuottien saloihin ja kuorolaulun perusteisiin. Ryhmä sopii mainiosti kuorolaulusta tai musiikista kiinnostuneille kaiken ikäisille uuden oppimiseen tai kertaamiseen. Kuorokoulua vetää kanttori Taru Paasio.

Kokoontumisia viisi kertaa 31.8 - 28.9.2022 Vehkojan seurakuntakeskuksessa. keskiviikkoisin klo 18-19.15 Kuorokoulu on ilmainen.

Ilmoittaudu Lukkarin kuorokouluun tästä linkistä.

Taizén tunnelmaa

Taizén tunnelmaa projektikuorossa harjoitellaan musiikki Taizé messuun. Tule mukaan levollisten ja rauhoittavien laulujen pariin. Laulut ovat 1-4 äänisiä. Kaikki harjoitukset ovat Vanhassa kirkossa, ryhmää vetää musiikkityöntekijä Kaarina Savonen.

Su 16.10.2022 klo 15.00 - 16.30

Su 23.10.2022 klo 15.00 - 16.30

Su 30.10.2022 klo 16.30 - 17.30

Taizé-messu Vanhassa kirkossa Su 30.10.2022 klo 18.00 - 19.00

Ilmoittaudu mukaan tästä linkinstä.

Joulukuoro

Joulukuoro harjoittelee jouluisia lauluja joulupäivän 25.12 klo 10 messuun. Stemmoja 1-4 äänisesti ilmoittautuneiden mukaan. Harjoitukset ovat

ke 7.12 klo 18-19.15 Paavolan seurakuntakodissa

la 10.12 klo 13-15 Paavolan seurakuntakodissa

ke 14.12 klo 18-19.15 Paavolan seurakuntakodissa

ke 21.12 klo 17.30-18.45 Hyvinkään kirkossa

Messu su 25.12 klo 10 Hyvinkään kirkossa

Lisätietoja anna.m.helenius@evl.fi 0400 251 371. Ilmoittaudu Joulukuoroon tästä linkistä.

Konsertit

Seurakunnan kirkot ja tilat ovat suosittuja konsertin järjestämispaikkoja. Mikäli haluat tarjota konserttiasi seurakunnalle tai järjestää konsertin seurakunnan tiloissa, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen konsertit.hyvinkaa@evl.fi.

Konsertteja järjestetään vuoden kierrossa neljässä jaksossa: Kevät (helmi-toukokuu), kesä (kesä-elokuu), syksy (syys-marraskuu) ja joulu (joulu-tammikuu).

Konserttikäytössä Hyvinkään kirkkossa istumapaikkoja on kirkkosalissa alhaalla 630 hengelle ja takana ylhäällä olevalle parvelle 50 hengelle tuolit kahdessa rivissä. (Tieto päivitetty 1.10.2021.)

Tilojen vuokrahinnat ovat:

Hvinkään kirkko

1. pääsymaksullinen tilaisuus 1860€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 930€
  3. ilmaistilaisuus 460€

Vanha kirkko, Kytäjän kirkko ja Vehkojan monitoimisali

1. pääsymaksullinen tilaisuus 745€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 375€
  3. ilmaistilaisuus 185€

Muut srk:n salit

1. pääsymaksullinen tilaisuus 465€
  2. vapaaehtoinen pääsymaksu 235€
  3. ilmaistilaisuus 115€

Konserttien julisteet pyydetään toimittamaan pdf-muodossa osoitteeseen konsertit.hyvinkaa@evl.fi

Tehtyäsi tilavarauksen konsertista ole hyvä ja ilmoita konsertin viestintätiedot täyttämällä tämä lomake.

Johtava kanttori

Olen musiikkityötä johtava kanttori, musiikkiväen esimies ja musiikkityön yhteyshenkilö. Työhöni kuuluu monenlaista organisointia, mutta myös musisointia. Tutkiskelen mielelläni ilmiöitä ja elämän ihmetyksiä. Mottoja kulkee matkassa monia, tässä muutama: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", "Elämän tarkoitus on ikävän karkoitus" ja "Niin kuin päiväs, niin on voimas".

Musiikkityöntekijä

Olen musiikkityöntekijä ja toimin hyvin laaja-alaisesti yhteistyössä eri työmuotojen kanssa.

Mottoni on : Kaikki käy paitsi pienet kengät.

Lastenohjaaja

Moi! Mä oon Laura ja työskentelen Pappilassa ja Martissa. Kirkkomuskarit pienten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa on päätyöni. Mikä olisikaan parempi tapa kertoa kristinuskosta kuin yhdessä laulaen, leikkien ja tanssien. Tule mukaan seuraamaan kirkkomuskarin menoa instagramista; @laurajapaavo_kirkkomuskarissa . Kirjoitan myös Kirkonmäki-lehteen lapsen silmin sivua, on ihanaa kun pääsee ideoimaan, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Kaikki lempipuuhiani. Näiden lisäksi minut löytää Martin  ja Pappilan perhekerhoista, toimin Kirkon alat ry:n luottamusmiehenä ja vedän Kamalat äidit ryhmää. Talviuinti, elokuvat ja kierrätysmateriaaleista askarteleminen ovat intohimoni, varsinkin indie-elokuvat ja kierrätysaiheiset korvakorut. Niiden parissa vierähtää helposti kaikki vapaa-aika.

Motto: ”Älkää murehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen.”

Matt.6:34