Vanha kirkko

Uudenmaankatu 13 , 05801 Hyvinkää

Vanha kirkko

Panoraamakuvat kirkosta

Klikkaamalla panoraamakuvassa vasemmalla ylhäällä olevaa valikkoa
pääset katsomaan kuvia myös sisätiloista.

Hiljaisen rautatieläiskylän arki vilkastui, kun insinööri Ossian Donner perusti Hyvinkäälle villatehtaan. Kirkonmenoja pidettiin silloin Hyvinkään aseman odotustiloissa, jotka ajan mittaan kävivät ahtaiksi.

Hyvinkäälle perustettiin rukoushuoneyhdistys, joka rakennutti arkkitehti Yrjö Sadeniuksen piirustusten pohjalta rukoushuoneen. Rukoushuone valmistui syyskuussa 1896. Rukoushuoneen laajennus toteutettiin rakennusmestari Heikki Siikosen piirustusten mukaan 1923. Vanha kirkko toimi edelleen rukoushuoneena, kunnes Helsingin piispa Aimo T. Nikolainen vihki sen kirkoksi 12.11.1978.

Hyvinkään seurakunta itsenäistyi 1.6.1917. Rukoushuone sai toimia seurakunnan pääkirkkona vuoteen 1961 asti, jolloin Hyvinkään kirkko valmistui.

Vanha kirkko on suosittu vihkikirkko. Siellä järjestetään säännöllisesti keskiviikko- ja sunnuntai-iltaisin tilaisuuksia mm. iltakirkkoja, konsertteja ja luentosarjoja.

Induktiosilmukka

Induktiosilmukka on käytössä Hyvinkään kirkossa ja Vanhassa kirkossa. Hyvinkään kirkossa induktiosilmukka on urkuparven alla olevassa kolmiotilassa.

Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone
Wi-Fi

Uudenmaankatu 13 , 05801 Hyvinkää

Uudenmaankatu 13 , 05801 Hyvinkää

Sanan ja laulun ilta Vanhassa kirkossa

Sanan ja laulun ilta Vanhassa kirkossa.