Uutislistaukseen

Hyvinkäällä pitkä odotus sai toivotun päätöksen - Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio Hyvinkään seurakunnan kirkkoherraksi

Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio Kuva: Paula Harju

Lähes kahden vuoden valitusprosessin jälkeen kirkkoherran valinnasta tuli päätös Helsingin hallinto-oikeudesta. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen ja näin ollen alkuperäinen valinta jäi voimaan.

Hyvinkään seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi joulukuussa 2021 Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorion kirkkoherraksi. Tammikuussa 2022 kirkkoherran vaalista jätettiin valitus hallinto-oikeudelle. Valituksen jättäneet perustivat valituksensa siihen, että valinta oli epäoikeudenmukainen ja syrjivä ja siten lainvastainen. Heidän mukaansa virkaan ei valittu pätevintä hakijaa, vaan toista sukupuolta oleva vähemmän ansioitunut hakija. Hallinto-oikeus käsitteli valituksen ja päätyi 13.12.2023 ratkaisuun, että valinnassa ei ollut tapahtunut tasa-arvolain mukaista syrjintäolettamaa ja että kirkkovaltuusto on tehnyt päätöksensä harkintavaltansa rajoissa.

Odotus ei kuitenkaan vielä kokonaan pääty, koska vielä odotetaan sitä, että annetaanko päätöksestä valitusoikeus korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Mikäli valitusprosessi ei jatku niin uusi kirkkoherra pääsee aloittamaan työssään aikaisintaan tulevan kevään aikana. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Hyvinkään seurakunnan edellinen vakinainen kirkkoherra Ilkka Järvinen jäi eläkkeelle 31.10.2021 ja vt. kirkkoherrana on toiminut tämän prosessin ajan Virpi Koivisto. Virpi Koivisto toivottaa helpottuneena Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorion tervetulleeksi kirkkoherran tehtävään. Seurakunta saa hänestä innostavan ja uudistavan johtajan. Seurakunnan jäsenmäärän vähentyessä tarvitaan rohkeutta katsoa tulevaan ja uskallusta tarttua muutokseen.

Kevätsalo-Vuorio toteaa: ”Kiitän seurakuntaa kutsusta kirkkoherran tehtävään ja otan tehtävän mielelläni vastaan. Pitkä prosessi on saanut päätöksen ja nyt on aika katsoa tulevaisuuteen.  Ympäröivässä maailmantilanteessa kaipuu rakkauden, toivon ja armon sanojen äärelle on tunnistettavissa. Seurakunnan on elettävä ihmisten arjen keskellä ja tuotava sanojen lisäksi konkreettisia tekoja. Ajattelen, että näitä tekoja tehdään yhdessä hyvinkääläisten toimijoiden kanssa ja tulenkin ilolla tutustumaan sekä seurakuntaan, että rakentamaan verkostoja ja yhteisöä.” Lisäksi Kevätsalo-Vuorio toivottaa siunausta ja rauhaa tulevaan joulunaikaasi.

13.12.2023 13.07