Köyhyys Hyvinkäällä

4.2.2019 09.00

YV7-Jukka-Granstrom_S.jpg

Miksi osallistua Yhteisvastuukeräykseen ja köyhien lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen meillä ja maailmalla?

Suomessa on noin 135 000 köyhää lasta. Joka kahdeksas lapsi elää köyhässä perheessä. Köyhyys vaikeuttaa opiskelua ja harrastamista ja lisää syrjään jäämistä, kiusaamista sekä yksinäisyyttä.

Yksinasuvan köyhyysraja on 1185 € (= verojen jälkeen käteen jäävä osuus tuloista). Hyvinkäällä vuonna 2017 Kelan maksaman perustoimeentulotuen etuusmenot olivat 6 729 822 euroa.

Saajatalouksia oli 2707 kpl lokakuun lopussa 2018. Lisäksi työttömiä työnhakijoita 1671 hlöä ja työttömyysaste 7,3 % (koko maa 8,7% ja Uudenmaan alue 8 %).

Hyvinkään seurakunnan diakoniatyö on avustanut vaikeassa taloustilanteessa olevia hyvinkääläisiä vuonna 2018 yhteensä 90 361 eurolla.

Osallistumalla Yhteisvastuukerätykseen tuet myös hyvinkääläistä lasta ja nuorta, sillä 20 % keräystuloista menee oman seurakunnan diakonian kautta paikallisten lapsiperheiden tukemiseen.

Pienistä puroista kasvaa iso virta!

Uusimmasta Kirkonmäki-lehdestä voit lukea köyhyys-aiheesta lisää. Yhteisvastuusta voit lukea lisää täällä ja osallistua seurakunnan omaan keräykseen myös täällä.