Valtakunnallinen Asunnottomien Yö- tapahtuma 17.10.

17.9.2019 11.21

Asunnottomien yön tapahtuma, mies seisoo ulkona tulen äärellä

Valtakunnallinen Asunnottomien Yö- tapahtuma järjestetään torstaina 17.10. Hyvinkään pääkirkolla klo 17-20.

Asunnottomien Yön tulet sytytetään klo 17 ja tilaisuuden avaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irma Pahlman. Iltahartaus kirkossa on klo 18.

Vuoden teemana on ’Varjojen naiset’

Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan nostaa esiin asunnottomat naiset. Suomessa oli vuonna 2018 yli 1 200 yksinelävää asunnotonta naista. Asunnottomien naisten todellisen määrän oletetaan olevan huomattavasti suurempi, sillä piiloasunnottomuus on yleistä erityisesti naisten keskuudessa. Asunnottomat naiset altistuvat monenlaiselle hyväksikäytölle, ja kokemukset väkivallasta ovat yleisiä. Perhe, lapset ja äitiys liittyvät monien naisten elämäntilanteeseen.

Tapahtumassa on tarjolla ruoka- ja kahvitarjoilu, tuotejakelua ja mm. hiustenleikkuuta. Paikalla esiintymässä on Kunnan Pojat- yhtye sekä Mica Ikonen. Mielenkiintoinen puheenvuoro on myös vapautuvien vankien asumisen tukemisen verkostosta tulevalla Anna Lepolla.

Tapahtumaa järjestämässä on useita toimijoita; Hyvinkään Mäntylä ry, Hyvinkään Toimari, Hyvinkään seurakunta, Hyria säätiö, Ridasjärven Päihdehoitokeskus, Yhden Tähden Tarina, Verso ry, Hyvinkään Vuokra-asunnot, Laurea, Keusoten aikuissosiaalityön edustajia sekä Hyvinkään kaupunki. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Kaunistamo Loppi sekä Tmi Tiitu Peltovuori. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Hyvinkään Nuorisoasuntoyhdistys on myös tapahtumassa mukana ja Etsivä Nuorisotyö jalkautuu. Ohjaamo on auki nuorille klo 17-20 osoitteessa Uudenmaankatu 20. Tervetuloa mukaan!