Israel-kongressi järjestetään elokuussa Hyvinkään kirkossa

10.6.2021 09.45

Suomen Karmel-yhdistys järjestää Israel-kongressin yhteistyössä Hyvinkään seurakunnan kanssa 20.8.-22.8.

Teema on ”Israel mediassa - puhukaa suloisesti Jerusalemille”.

Lauantain luennoista vastaavat tutkija, tohtori Susanna Kokkonen, rovasti ja matkaopas Pentti Holi, Suomi-Israel -yhdistysten liiton puheenjohtaja Risto Huvila ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen. Paneelikeskustelussa mukana ovat Pasi Turunen (Patmos), Varpu Haavisto (YASP) ja toimittaja Juhani Huttunen. Päivän päättää Jenny Liebkind & Sheine Iten konsertti Hyvinkään kirkossa.

Sunnuntai alkaa yhteisellä jumalanpalveluksella. Kirkkokahvien jälkeen on vuorossa kongressin päättävä Israel-juhla, jonka vieraana ovat Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov, kansanedustaja Mika Niikko ja Ariel Nadbornik juutalaisesta seurakunnasta.

Perjantai 20.8. Hyvinkään seurakuntakeskus, juhlasali
17.30    Rukoushetki, ja sapattiateria Risto Auvinen, Hannu Taipale. Aterialiput 26e ostetaan ennakkoon 3.–11.8. välisenä aikana Karmelin toimistosta, karmel@karmel.fi, 045 128 1655.

Lauantai 21.8. Hyvinkään kirkko
9.30    Alkurukous ja aloitussanat, hallituksen vpj. Matti Jäkälä
9.45    Tohtori Susanna Kokkonen ”Siunaus ja puhe - mitä Raamattu
opettaa?”
11.00    Rovasti Pentti Holi ”Katsahdus menneeseen - miten Israelin julkisuuskuva on
muuttunut vuosien saatossa?
12.00    Lounastauko
13.30    Risto Huvila ”Israel mediassa - antisemitismi ja Israel-viha”
14.30    Kahvi
15.00    Pasi Turunen ”Israel mediassa - medialukutaidon ABC”
16.30    Paneelikeskustelu päivän luentojen aiheisiin liittyen.
Panelistit Pasi Turunen, Juhani Huttunen, Varpu Haavisto. Juonto Risto
Auvinen
18.00    Iltajuhla, Jenny Liebkind & Sheine Iten konsertti Hyvinkään kirkossa

Sunnuntai 22.8. Hyvinkään kirkko
klo 10.00    Messu, saarna Risto Auvinen, Sarigim-kuoro
klo 13.00    Israel-juhla, Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov, kansanedustaja Mika Niikko ja Ariel Nadbornik juutalaisesta seurakunnasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, vain sapattiateria on maksullinen.
Lauantaina on mahdollista nauttia lounas Hyvinkään seurakunnan pitopalvelussa (srk-keskus, 2. kerros).

Lisätiedot: www.karmel.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä